Linkovi

Ambasada SAD čestita Đokoviću i Jokiću: Učinili Srbiju najpopularijom sportskom zemljom na planeti


Nikola Jokić i Novak Đoković (Foto: USA Today Sports/Reuters)
Nikola Jokić i Novak Đoković (Foto: USA Today Sports/Reuters)

Ambasada Sjedinjenih Država u Srbiji čestitala je u utorak srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje 23. grend slem titule u karijeri, a košarkašu Denver Nagetsa Nikoli Jokiću titulu šampiona NBA lige.

"Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i uprkos tome što njeni stanovnici čine samo 0,1 odsto svetske populacije, njih dvojica su za samo dva dana uspeli da priušte retko viđeno zadovoljstvo ljudima širom planete", navela je ambasada u poruci na Tviteru.


"Najbolji košarkaš današnjice i najbolji teniser svih vremena su Srbiju učinili najpopularnijom sportskom zemljom na planeti. Čestitamo Nikola i Novače, čestitamo Srbijo", objavila je ambasada.

Nikola Jokić je na 20 utakmica u plej-ofu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija, i prvi je igrač u istoriji koji je bio najbolji u sve tri kategorije. U 10 od 20 utakmica imao je "tripl-dabl" učinak i postavio novi rekord NBA lige, baš kao i kada je reč o broju asistencija među centrima.

Novak Đoković posle pobede nad Kasperom Rudom u finalu Rolan Garosa ima više grand slem titula nego ijedan teniser pre njega - ukupno 23.

Treći osvojeni trofej u Parizu učinio ga je i prvim teniserom u istoriji koji ima najmanje tri titule na svakom od četiri najveća turnira sveta i omogućio mu povratak na prvo mesto svetske rang-liste, koje je već držao rekordnih 387 nedelja.

XS
SM
MD
LG