Linkovi

Pad vojnog helikoptera, napad bombaša samoubice, više od 30 mrtvih


Arhiva - Avganistanski piloti vojnih helikoptera uvežbavaju upotrebu novih raketa, u predgrađu Kabula, Avganistan, decembra 2014.
Arhiva - Avganistanski piloti vojnih helikoptera uvežbavaju upotrebu novih raketa, u predgrađu Kabula, Avganistan, decembra 2014.

Najmanje 25 ljudi poginulo je kada se rano u sredu, u avganistanskoj pokrajini Farah, srušio avganistanski vojni helikopter koji je prevozio više oficire.

Portparol pokrajinske vlade rekao je za Glas Amerike da je letelica pala ubrzo pošto je poletela iz planinskog disktrikta Anar Dara, ka susednoj pokrajini Herat, u blizini iranske granice.

Nasir Mehri potvrdio je da su zamenik komandanta za zapadni Avganistan i čelnik pokrajinskog saveta u Farahu među poginulima. On je rekao da je loše vreme uzrok nesreće.

Talibani su saopštili da su njihovi borci oborili helikopter avganistanske nacionalne armije, ali nije bilo moguće dobiti nezavisnu potvrdu te tvrdnje pobunjenika.

U drugom incidentu, kako su potvrdile avganistanske vlasti, najmanje šest osoba je poginulo, a veliki broj ranjen u eksploziji bombaša samoubice na ulazu u najveći zatvor u zemlji u Kabulu.

Još niko nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Meta bombaša bio je autobus koji je prevozio žensko osoblje zatvora Pul-e-Čakri, koji se nalazi u istočnom delu prestonice, rekao je portparol kabulske policije Basi Mudžahid. On je rekao da su među poginulima pripadnici policije i civili.

XS
SM
MD
LG