Linkovi

Prvi parovi osmine finala: Urugvaj - Portugal, Španija - Rusija


Luis Suares (desno) i saigrači slave prvi gol na utakmici protiv Rusije u Samari (Foto: Reuters/Dylan Martinez)
Luis Suares (desno) i saigrači slave prvi gol na utakmici protiv Rusije u Samari (Foto: Reuters/Dylan Martinez)

Dvanaestog danas Svetskog kupa u Rusiji kompletirano je takmičenje u grupama "A" i "B", tako da su poznati i prvi parovi osmine finala: Urugvaj će kao prvoplasirani u grupi "A" igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe "B" Portugala, dok će domaćin Rusija, kao drugi tim grupe "A" igrati protiv pobednika grupe "B", bivšeg svetskog i evropskog prvaka Španije.

U grupi "A", Urugvaj je osigurao prvo mesto ubedljivom pobedom nad selekcijom domaćina - 3:0 (2:0). Rusija je ostala na drugom mestu sa 6 bodova.

U drugoj utakmici grupa "A", Saudijska Arabija je pobedila Egipat - 2:1 (1:1), iako su Egipćani poveli golom Salaha u 22. minutu. Saudijska Arabija je završila na trećem mestu sa 3 boda, a Egipat bez bodova, ali oba tima odlaze kući posle prve faze takmičenja.

Drama u grupi "B", Španija i Portugal opstali

U grupi "B" bilo je znatno više drame. Maroko je dva puta vodio - 1:0 i 2:1, ali su se Španci vraćali i konačno golom Aspasa u 91. minutu (koji je potvrđen posle pregledavanja snimka) stigli do konačnih 2:2 (1:1).

U drugoj utakmici Portugal je poveo u završnici prvog poluvremena, Kristijano Ronaldo promašio penal za 2:0 u drugom, a Iran izjednačio u 93. iz penala.

Dva minuta kasnije fudbaleri islamske republike imali su veliku priliku za pobedu i plasman dalje, ali je Mehdi Taremi promašio i ostalo je 1:1, tako da Portugal ide na megdan Urugvaju.

Španija i Portugal su završili grupu sa po 5 bodova, Iran sa 4, a Maroko sa jednim bodom.

XS
SM
MD
LG