Linkovi

Đoković lako protiv Miralesa, zakazao duel sa Đereom u 3. kolu Ju Es Opena


Đoković na ovogodišnjem Ju Es Openu pokušava da dođe do četvrtog trofeja u karijeri (Foto: AP)
Đoković na ovogodišnjem Ju Es Openu pokušava da dođe do četvrtog trofeja u karijeri (Foto: AP)

Novak Đoković rutinski je preskočio i drugu prepreku na Ju Es Openu u Njujorku. Srpski teniser je u meču drugog kola savladao Španca Bernabea Zapatu Miralesa sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:1.

U duelu trećeg kola, Đoković će odmeriti snage protiv zemljaka Lasla Đerea, koji je u drugoj rundi slavio protiv Francuza Uga Gastona - 6:1, 6:2, 6:3.

Duel na stadionu Artur Eš trajao je dva sata, a Zapata Mirales je samo u prvom setu uspevao donekle da parira Đokoviću, koji juri četvrti trofej u karijeri na poslednjem grand slem turniru sezone, a prvi od 2018.

Novak Đoković igrao tenis na Tajms skveru u Njujorku
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Španac je u prvom setu imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio, što je bilo dovoljno da Đoković zaigra jače i potpuno preuzme kontrolu nad duelom.

U nastavku meča, srpski teniser je u čak šest navrata oduzeo servis protivniku i rutinski stigao do trijumfa.

Đoković i Đere do sada su igrali međusobno samo jednom na ATP turnirima. To je bilo prošle godine na Srbija openu u Beogradu, kada je najtrofejniji teniser sveta pobedio sa 2:6, 7:6, 7:6.

Iznenađenje dana na Ju Es Openu priredio je 128. igrač sveta Švajcarac Dominik Štriker koji je, posle četiri sata i 10 minuta, pobedio sedmog nosioca, Grka Stefanosa Cicipasa u poet setova - 7:5, 6:7, 6:7, 7:6, 6:3.

XS
SM
MD
LG