Linkovi

Pucano na televiziju Top čenel u Tirani, ubijen radnik obezbeđenja


Sedište televizije Top čenel u Tirani
Sedište televizije Top čenel u Tirani

TIRANA - Jedan radnik obezbeđenja izgubio je život u noći između nedelje i ponedeljka, kada su nepoznate osobe pucale na sedište nacionalne televizije Top čenel u Tirani.

Policija je saopštila da je ubijeni bio zaposlen u firmi za obezbeđenje zgrade televizije.

Počinioci i motiv pucnjave nisu poznati, a istraga je u toku.

Televizija Top čenel javila je da je čuvar Pal Kola izgubio život nakon što je na njega pucano oko jedan ujutru.

Kako su saopštili čelnici televizije, na autoputu Kavaja oko 30 kilometara od lica mesta, pronađeno je ukradeno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da pripada počiniocima.


Incident su osudili i lokalni i strani lideri i zatražili hitnu istragu.

Američka ambasada u Tirani objavila je da "najoštrije osuđuje napad na Top čenel" izražavajući saučešće porodici žrtve.

"Pozivamo policiju da sprovede sveobuhvatnu istragu i počionice privede pravdi", objavljeno je na Fejsbuku ambasade.

Predsednik Albanije Bajram Begaj napisao je da "težak zločin" u kojem je život izgubio stražar Pal Kola organi reda moraju što pre da rasvetle.

Predsednica Skupštine Lindita Nikola je istakla da je „napad oružjem na nacionalnu televiziju Top čenel i ubistvo jednog od pripadnika obezbeđenja ozbiljan događaj koji zahteva hitnu i profesionalnu akciju organa reda".

Premijer Edi Rama je izjavio da „zločinačka agresija na Top čenel, koja je rezultirala gubitkom života radnika obezbeđenja, zahteva jasan odgovor nadležnih organa".


Lider opozicione Demokratske partije Enkelejd Alibeaj izjavio je da je napad vatrenim oružjem i ubistvo čuvara Top čenela "ozbiljan događaj i krivično delo", što je najoštrije osudio.

„Sinoćni napad je napad na medije, na slobodu govora, ali je i ozbiljan napad na javnu bezbednost u zemlji“, naglasio je Alibeaj.

XS
SM
MD
LG