Linkovi

Trampov savetnik za unutrašnju bezbednost podneo ostavku


Tom Bosert, arhivska fotografija
Tom Bosert, arhivska fotografija

Savetnik Donalda Trampa za unutrašnju bezbednost Tom Bosert iznenada je podneo ostavku. On je poslednji u nizu visokih zvaničnika koji su napustili Trampovu administraciju.

Razlog njegove ostavke nije saopšten, ali se ona desila dan pošto je Džon Bolton i zvanično postao savetnik za nacionalnu bezbednost, treći u proteklih 15 meseci. CNN i Blumberg prenose da je Bosert podneo ostavku na Boltonov zahtev.

43-godišnji Bosert služio je u Beloj kući od Trampove inauguracije, a bio je i ključni savetnik predsednika za sajber bezbednost. Takođe je imao veliku ulogu u vladinom odgovoru na prošlogodišnje uragane u Teksasu, Portoriku i Devičanskim ostrvima.

Predsednik je zahvalan na Tomovoj posvećenosti bezbednosti Amerike”, rekla je pres sekretarka Bele kuće Sara Sanders. “Tom je predvodio napore Bele kuće da odbrani zemlju od terorističkih pretnji, ojača sajber odbranu i odgovori na neviđene prirodne katastrofe. Predsednik mu je zahvalan na patriotskoj službi i želi mu sve najbolje.”

Od početka godine, Tramp je smenio državnog sekretara, smenio savetnika za nacionalnu bezbednost, otpustio sekretara za pitanja veterana, postavio novog direrktora CIA-e I gledao kako Belu kuću napuštaju i drugi savetnici, uključujući i advokata koji je upravljao Trampovim odgovorom na istragu o ruskom mešanju u izbore 2016.

XS
SM
MD
LG