Linkovi

Tužba protiv Didija za silovanje devojčice od 13 godina kome su prisustvovale slavne ličnosti


Šon Didi Kombs, fotogradija iz maja 2018. godine (Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP)
Šon Didi Kombs, fotogradija iz maja 2018. godine (Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP)

Sedam novih tužbi podneto je protiv Šona Didija Kombsa, uključujući jednu za silovanje 13-godišnje devojčice. Tužbe stižu dok su njegovi advokati u ponedeljak ponovo pokušali da ga puste na slobodu uz kauciju, i požalili se da novi talas publiciteta ugrožava njegovo pravo na fer suđenje.

U tužbama koje su u podnete federalnim i saveznim sudovima, četvoro muškaraca i tri žene, svi anonimni, navode da ih je Kombs seksualno napao na zabavama u poslednje dve decenije.

Jedna od tužbi navodi da je 13-godišnju devojčicu koju je vozač limuzine pozvao na žurku posle dodele Video muzičkih nagrada na Menhetnu u septembru 2000. godine, gde ju je silovao slavni muškarac, a zatim i Kombs, dok su osobe koje su identifikovane samo kao „Slavna ličnost A“, muškarac, i „Slavna ličnost B“, žena, gledale.

U drugoj tužbi se navodi da je Kombs navodno seksualno napao 17-godišnjeg muškarca na zabavi u hotelu na Menhetnu 2022. U tužbama se navodi da su žrtve verovale da im je sipana droga u piće pre nego što su napadnuti.

Najnovije tužbe deo su onoga za šta advokati navode da je u iskazima više od 100 tužitelja koji planiraju pravni postupak protiv Kombsa.

Advokat žrtava Toni Bazbi najavio je parnicu na konferenciji za novinare 1. oktobra i postavio broj telefona koji mogu da pozovu oni koji planiraju da tuže Kombsa.

Kombs se izjasnio da nije kriv po federalnim optužbama za trgovinu ljudima po optužnici otpečaćenoj dan nakon njegovog hapšenja 16. septembra. Optužbe uključuju navode da je godinama prisiljavao i zlostavljao žene, uz pomoć saradnika i zaposlenih, i ućutkivao žrtve ucenama i nasiljem, u šta su uključene otmice, postavljanje požara i premlaćivanja. On će biti u zatvoru do suđenja 5. maja nakon što su dve sudije odbile puštanje na slobodu uz kauciju.

Kombsovi advokati tražili su od sudije u nedelju da naredi potencijalnim svedocima i njihovim advokatima da prestanu da daju izjave koje bi mogle sprečiti fer suđenje.

„Kao što je Sud svestan, gospodin Kombs je meta beskrajnog niza navoda potencijalnih svedoka i njihovih advokata u medijima. Ovi potencijalni svedoci i njihovi advokati dali su brojne oštre izjave van suda sa ciljem da unište gospodina Kombsa u medijima", naveli su advokati.

U međuvremenu, advokati Kombsa u ponedeljak su rekli da će on ponoviti zahtev za kauciju pred nižim sudom na osnovu novih okolnosti.

XS
SM
MD
LG