Linkovi

Vučić poručio da "Srbija ne sedi na dve stolice"


Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, arhivska fotografija
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, arhivska fotografija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je sa mitinga Sprske napredne stranke (SNS) u Merošini, odakle je krenula kampanja za vanredne parlamentarne izbore 3. aprila, da "narod neće u NATO" i da "Srbija ne sedi na dve stolice, već na jednoj - svojoj".

Vučić je na mitingu izjavio da "narod Srbije neće u NATO i da će zato znati za izabere 3. aprila", dodavši da "narod voli vojnu neutralnost, svoju vojsku i da sami čuvamo svoje nebo", prenosi Fonet.

Ocenio je da je pred Srbijom mnogo iskušenja zbog situacije u Evropi i svetu.

"Dovoljno je videti šta se zbiva u odnosima između velikih sila, ali mi ne sedimo na više stolica, već imamo jednu, jedinu i svoju - stolicu Srbije, koju nikome ni za šta ne dajemo".

Predsednik Srbije je rekao da mu je "ostavljen vruć krompir po dolasku na vlast i ogroman pritisak zapadnog sveta da moramo da priznamo nezavisno Kosovo".

Sa predizbornog mitinga, Vučić je poručio da Beograd neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom, kao i da će imati dobre odnose sa SAD i biti na evropskom putu.

"Mi imamo prijatelje i na istoku i na zapadu, i tu našu politiku niko ne može da promeni, a to je jedina politika uz koju Srbija može da opstane", rekao je Vučić i dodao da je takva politika "garant bezbednosti srpskog naroda u regionu".

Predsednik Srbije je kazao da država posmatra šta se dešava u svetu.

"Dođe li do sukoba, a nadam se da neće, - neće biti pšenice, gasa, nafte ni derivata a pitanje je koliko će biti soli, ulja - mi na današnji dan imamo svega dovoljno", rekao je Vučić i dodao da u Srbiji "neće biti gladi".

Predsednik SNS je na miting u Merošini došao u društvu potpredsednice SNS i premijerke Ane Brnabić i doktorke Danice Grujičić koja je prva na listi SNS za parlamentarne izbore.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji raspisani su za 3. april, kada će biti održani i izbori u Beogadu i pojedinim opštinama, a čeka se raspisivanje i predsedničkih izbora za isti datum.

XS
SM
MD
LG