Linkovi

Završne reči demokrata i advokata Bele kuće, glasanje o Trampovoj krivici u sredu


U Senatu se privodi kraju suđenje u procesu opoziva predsednika Donalda Trampa. Glasanje o tome da li je Tramp kriv za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa očekuje se u sredu, a demokrate i advokati Bele kuće izneli su svoje završne reči u ponedeljak.

Iako je izvesno da će Senat, u kojem su većina republikanci, osloboditi Trampa, demokrate su zatražile da predsednik ipak bude smenjen s funkcije. Advokati Bele kuće odgovaraju da su demokrate požurile da opozovu predsednika, iako za to nisu imale dokaze i tvrde da demokrate žele da ponište izbornu volju građana.

“Mi ne predstavljamo sebe lično, niti Predstavnički dom. Tako ni vi ne odlučujete za sebe o tome da li je predsednik kriv ili nevin. Vi predstvljate građane, one kod kuće I na poslu koji se nadaju da će njihova zemlja ostati ono u šta su verovali – demokratija i inspiracija za sve koji žele da naprave svoje zemlje boljim, da će ustati protiv bezakonja i tiranije”, rekao je lider tima demokrata iz Predstavničkog doma ​Adam Šif.

Odgovorio mu je Pet Sipoloni, advokat Bele kuće

"Ovo je pokušaj da se poništi rezultat izbora 2016. i da se utiče na ishod izbora 2020. Verujemo da je jednino ispravno, ako pošteno primenjujemo kriterijume za opoziv, da se predsednik oslobodi optužbi i da biračima ostavimo da izaberu predsednika kojeg žele”.

XS
SM
MD
LG