Crnogorske vlasti u luci Bar zaplijenile cigarete vrijedne 3,5 miliona eura

ILUSTRACIJA - Cigarete poređane u krug oko kutije (Foto: AP /Toby Talbot)

Crnogorske vlasti zaplijenile su u nedjelju u luci Bar 4.000 paketa smještenih u osam kontejnera, vrijednih 3,5 miliona eura, u okviru nove akcije, u cilju obračuna sa švercom cigareta.

Uprava policije i Uprava prihoda Crne Gore saopštile su da je vlasnik zaplijenjenih cigareta kompanija "Lenira International", uvezana sa firmom "Playmaker".

Ne propustite: Više od 100.000 paketa cigareta prešlo u vlaništvo države; Abazović: "Šverc cigareta klinički mrtav"

Prema istom saopštenju, u toku proteklih mjesec dana, od dolaska nove uprave, intenzivirana je borba protiv šverca cigareta, o čemu, kako kažu, svjedoči činjenica da je ovo već treća velika akcija zapljene.

"U pomenutom periodu nadležne službe u Crnoj Gori zaplijenile su više cigareta nego bilo koja zemlja Evrope. Koordiniranim akcijama i saradnjom popravljamo imidž države i nećemo stati u namjeri da šverc cigareta preko naše države odlučno suzbijamo, jer Luka Bar treba da postane okosnica razvoja Crne Gore, a ne švercerska tačka", saopšteno je iz UPCG.

Povodom najnovije zapljene cigareta oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je na Tviteru napisao da je ova akcija “novi udar na duvansku mafiju”.

“Zaplijenili smo više cigareta nego bilo koja zemlja u Evropi. Nadležne institucije nastavljaju sa aktivnostima usmjerenim na borbu protiv šverca cigareta”, naveo je Adžić.