Pevačica Šinejd O'Konor umrla prirodnom smrću

  • Asošijeted pres

Šinejd o Konor tokom gostovanja na italijanskoj televiziji, Milano 2014. (Foto: AP/Antonio Calanni, File)

Irska pevačica Šinejd O'Konor umrla je prirodnom smrću u julu, rekao je patolog u utorak.

Londonska policija saopštila je da se smrt pevačice ne smatra sumnjivom nakon što je pronađena bez znaka života u kući u jugoistočnom Londonu 26. jula. O'Konor je imala 56 godina.

Sudski patolog kvarta Sautvark potvrdio je da je O'Konor umrla prirodnom smrću - to znači da bolest ili stanje nije povezano sa spoljnim faktorima. Nisu saopšteni detalji obdukcije.

Ne propustite: Ko nas je sve napustio u 2023?

Pevačica, koja je karijeru započela nastupajući na ulicama Dablina, stekla je svetsku slavu obradom Prinsove balade „Nothing Compares 2 U“, objavljene 1990. godine.

O'Konor je javno govorila o sopstvenim mentalnim problemima i hospitalizovana je nakon što je njen sin tinejdžer, Šejn, izvršio samoubistvo 2022.

Večiti nekonformista, O'Konor je bila poznata po otvorenim političkim i kulturnim stavovima i žestokoj kritici Rimokatoličke crkve, mnogo pre nego što su optužbe o seksualnom zlostavljanju u crkvi počele da bude objavljivane u medijima.

Hiljade obožavalaca izašlo je na ulice Breja, irskog grada koji je ona nazvala svojim domom, tokom pogrebne povorke u avgustu. Irski premijer Leo Varadkar je prisustvovao sahrani, zajedno sa Bonom iz grupe U2.