Dve pobede gostiju, dominacija Lebrona Džejmsa i Novickog

U noći između četvrtka i petka po srednje-evropskom vremenu odigrane su samo dve utakmice NBA sezone, a gosti su imali stopostotan učinak. Klivlend je trijumfovao u Čikagu (108:100), a Dalas u Sakramentu (105:95), uz izvanredne partije dve velike zvezde – Lebrona Džejmsa i Dirka Novickog.

Izuzev jednog neuspešnog zakucavanja u trećoj četvrtini, Lebron Džejms je u "Junajted Centru" pružio partiju skoro bez greške, i uz pomoć veterana Dejmona Džonsa, doveo Klivlend do četvrte uzastopne pobede. Treći strelac lige ubacio je 37 poena, imao 6 asistencija, 5 skokova i 4 ukradene lopte, a odlučujuću prednost gosti su stekli serijom 15:0 u poslednjem periodu. Čikago je tri četvrtine bio ravnopravan rival, prevođen Benom Gordonom, koji je ubacio 22 i Argentincem Andresom Noćionijem, koji je završio sa 21 poenom i 10 skokova, ali Bulsi nisu imali rešenja za prodore gostiju i trojke Džejmsa i Džonsa. Plejmejker Kavsa ubacio je ukupno 15 poena, a čak tri trojke postigao je tokom ključne serije u poslednjoj četvrtini. Pored Džonsa i Džejmsa, dvocifren učinak, u ovom slučaju "dabl-dabl" imao je Zidrunas Ilgauskas, koji je ubacio 25 poena, bez promašaja sa linije slobodnih bacanja (7-13, -, 11-11) i imao 11 skokova. Utakmici je prisustvovao Skoti Pipen, koji je tokom druge četvrtine, kada su ga prikazali na video bimu dobio ovacije publike.

Bez povređenih startera Peđe Stojakovića i Bonzija Velsa, Sakramento je bio autsajder u duelu sa odličnim Dalasom, koji je tražio iskupljenje za prethodni debakl protiv Lejkersa, kada im je Kobi Brajant ubacio 62 poena za 33 minuta. Kao i obično, presudio je Dirk Novicki sa 14 od ukupno 37 poena u poslednjoj četvrtini i 10 uhvaćenih lopti. Pri rezultatu 85:85, nemački reprezentativac postigao je 11 poena zaredom posle čega se domaći nisu oporavili. Najefikasniji kod Kingsa, kojima je ovo bio četvrti poraz zaredom, bio je Majk Bibi sa 22 poena.