Crna Gora: Broj novooboljelih ne opada, od početka epidemije inficirano 67.441 osoba

U Crnoj Gori su u posljednja 24 časa registrovana 584 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je osam pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (Foto: Institut za javno zdravlje Crne Gore)

Dok epidemija koronavirusa hara Crnom Gorom, a vlasti još ne znaju datum početka vakcinacije, i pored restriktivnih mjera protiv širenja infekcije broj novooboljelih gotovo svakodnevno prelazi 500, a broj preminulih je trenutno 869.

U Crnoj Gori su u posljednja 24 časa registrovana 584 nova slučaja koronavirusa, a od posljedica infekcije preminulo je osam pacijenata, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

U saopštenju Instituta navodi se da su javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom Kovida 19 tokom jučerašnjeg dana završile analizu i dostavile rezultate za 2.062 uzorka na novi koronavirus.

Ne propustite: Crna Gora pooštrila mjere, lokdaun u Budvi i Tivtu

Prema podacima crnogorskih laboratorija, najveći broj novooboljelih - njih 212 - registrovan je u Podgorici, 118 u Budvi, 70 u Nikšiću, 34 u Ulcinju, 31 u Herceg Novom, 20 u Pljevljima, 18 u Bijelom Polju, po 16 u Baru i Tivtu, 10 u Beranama, te po nekoliko novih slučajeva u većini ostalih gradova.

"Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa COVID-19 i to kod pacijenata iz Bijelog Polja (4), Bara (1), Budve (1), Berana (1) i Podgorice (1), od kojih je najmlađi imao 58, a najstariji 87 godina starosti", navodi se u saopštenju IJZ.

IJZ navodi da mu je prijavljen oporavak kod 312 pacijenata, a ukupan broj aktivnih slučajeva koronavirusa u zemlji je 8.437.

"Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 67.441", rekli su iz IJZ.

Ne propustite: Nove mjere: U Crnu Goru bez PCR testa, zabranjena proslava “julijanske” Nove godine

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović ranije je najavila da će sredinom februara Crna Gora dobiti prvi kontigent ruske vakcine Sputnik V, a vlasti očekuju da u martu budu dostupne i Fajzerova i kineska Sinofarm vakcina.

Zbog teške epidemiološke situacije, zdravstvene vlasti su u srijedu pooštrile mjere protiv širenja Kovida 19, uvodeći pored ostalog lokdaun u Budvi i Tivtu, zabranu medjugradskog saobraćaja vikendom i izlaska od 21 do 5 sati, i ograničenja rada prodavnica, kafića i tržnih centara do 18 sati.