Fotografije dana: 11. marta 2013.

Dan sećanja na žrtve zemljotresa i potonjeg cunamija 11. marta 2011. u Fukušimi. U katastrofalnom zemljotresu život je izgubilo ili zauek nestalo skoro 19 hiljada ljudi.

Majka Rama Singa, jednog od optuženika za učešće u grupnom silovanju i zlostavljanju 23-godišnje studentkinje u decembru 2012. Policija je u ponedeljak saopštila da je pritvoreni Ram Sing izvršio samoubistvo, ali njegov advokat i majka tvrde da je ubijen u zatvoru.

Crvena zavesa na glavnom balkonu bazilike Svetog Petra u Vatikanu. Rimokatolički biskupi otpočeli su konklavu na kojoj biraju novog papu. Kada bude izabran, novi 266. vatikanski pontif pojaviće se pred javnost na tom istom balkonu.

Opozicioni aktivista na demonstracijama u Daki, glavnom gradu  Bangladeša. Savez 18 stranaka protivi se suđenju nekolicini opozicionih političara za masovne zločine u ratu za nezavisnost Bangladeša 1971.

Novoizabrani premijer Malte i lider Laburističke stranke Džozef Muskat na balkonu predsedničke palate u Valeti. Laburisti se vraćaju na vlast prvi put posle 15 godina.

Zavejani autoput između Dulena i Amiena u Francuskoj.

Policajci ispred sudnice u kojoj se sudi oko 300 ljudi za planiranje puča protiv pro-islamističke vlade sadašnjeg turskog premijera Tajipa Erdogana.

Detalj blizu demilitarizovane zone između Južne i Severne Koreje.

Radionica izraelskih i američkih zastava u mestu Kfar Sabi pred trodnvne posete predsednika Baraka Obame Izraelu, koja počinje 20. marta.

Proslava hindu praznika Nijepi na mestu Nacionalnog spomenika u Džakarti.  Nijepi je dan ćutnje kojim se proslavlja početak Nove godine među hindusima koji žive u Indoneziji.

Posle pobede Holandije nad Kubom na Svetskom prvenstvu u klasičnom bezbolu u Tokiju.

Nacionalni park u Najrobiju, svega sedam kilometara od centra grada.

Prodavac "pamučnog šećera" u Kalkoti, Indiji.

Palestinski ribar na obali u Gaza sitiju.