Đukanović: DPS će podržati manjinsku vladu, ispunjena većina naših zahtjeva

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović (Foto: Twitter/@DPSCrneGore)

Demokratska partija socijalista odlučila je da podrži manjinsku vladu o kojoj bi parlament trebalo da se izjasni na sjednici 28. aprila, saopštio je predsjednik DPS-a Milo Đukanović nakon sjednice Glavnog odbora te partije u Podgorici.

“DPS je prihvatila da podrži manjinsku vladu budući da je ispunjen najveći dio njenih zahtjeva”, rekao je Đukanović.

On je naveo da se “DPS nije bavio pitanjima partijske i personalne participacije u vladi, već prioritetnim politikama i to u oblastima bezbjednosti, ekonomije, evropskih integracija i zdravstva”.

Ne propustite: 46 poslanika saziva sjednicu na Cetinju, Krivokapić traži prelaznu vladu

"Na večerašnjoj sjednici usvojeni su zaključci o navedenim temama na kojim će DPS insistirati u radu Vlade", saopštio je Đukanović.

Lider najjače opozicione stranke rekao je da će nova vlada poslužiti stabilizaciji odnosa u državi, kao i da se njegova partija zalagala za političku, a ne manjinsku vladu.

“Tvrdimo da to nije optimal odgovor na potrebe Crne Gore. Odgovor na političke probleme može dati politička vlada. Na našu žalost, nije postojao konsenzus za političku vladu, nego samo za manjinsku", rekao je Đukanović.

On je kazao da se DPS potvrdio kao “politička i patriotska vertikala” Crne Gore sa jasnom vizijom budućnosti i kapacitetima za njeno ostvarivanje.

Ne propustite: Abazović: Crna Gora spremna za novu Vladu, stubovi vladavina prava i ekonomski razvoj

"Velikosrpski nacionalizam nije odustao od svog nauma aneksije Crne Gore, ali je DPS bio prejak za njih”, rekao je Đukanović i ocijenio da je “DPS bio najtvrđa politička barijere u nasrtajima na Crnu Goru".

Đukanović je, pored ostalog, poručio je da će DPS, nakon narednih parlamentarnih izbora, zauzeti mjesto koje joj pripada.

“Srušili smo vladu na institucionalan demokratski način”, rekao je predsjednik DPS-a i dodao da je njegova partija u posljednje dvije godine pokazala odlučnost i snagu da se bori i “uviđa i ispravlja greške”.