Fotografije dana

Portreti političara, koje je grupa povezana sa kampanjom '#unverhandelbar' (#bezpregovora) postavila ispred zgrade nemačkog parlamenta u Berlinu, u znak protesta zbog kršenja ljudskih prava na spoljnim evropskim granicama (Foto: AP/Michael Sohn)

Palestinka i njen sin stoje ispred prozora centra za distribuciju humanitarne pomoći kojim rukovodi Agencija UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) u gradu Gazi (Foto: AFP/ Mohammed Abed)

Devojčica, koja nema pristup internetu i elektronskim uređajima, koristi miskroskop na času na otvorenom, ispred kuće čiji su zidovi pretvoreni u table za pisanje, kada su im se škole zatvorile zbog pandemije Kovida 19, u selu Džoba Atpara, u okrugu Paščim Bardhamanu državi Zapadni Bengal na istoku Indije. Fotografija je od 13. septembra 2021. (Foto: Reuters/Rupak De Chowdhuri)

Lansiranje civilne misije Inspiration 4 u svemirskoj kapsuli Crew Dragon i Spejseks (SpaceX) Falkon 9 rakete sa rampe 39A u Svemirskom centru Kenedi u Kejp Kanaveralu na Floridi, 15. septembra 2021. (Foto: Reuters/Thom Baur)

Hezbollah supporters fire in the air to celebrate the arrival of Iranian fuel tankers to Lebanon, in the eastern town of Baalbek. The delivery violates U.S. sanctions imposed on Tehran after former President Donald Trump pulled America out of a nuclear deal between Iran and world powers three years ago. 

Minijaturne bašte na krovovima taksija koji nisu u upotrebi, parkiranih u Bangkoku, na Tajlandu (Foto: AP/Sakchai Lalit)

Frigata Hermiona stiže u luku Bajon, na jugozapadu Francuske. Brod, koji je reprodukcija Hermione iz 1779. godine, slavne jer je njome general Lafajet 1780. doputovao u SAD da se priključi Američkoj revoluciji, stigao je u Bajon radi renoviranja. (Foto: AP/Bob Edme)

Manekenka nosi kreaciju španskog dizajnera Andresa Sarde za proleće/leto 2022. tokom Mercedes benc nedelje mode u Madridu (Foto: AFP/Gabriel Bouys)

Led pluta ispred glečera Eki na severu Ilulisata, na Grenlandu, 15. septembra 2021. (Foto:  Reuters/Hannibal Hanschke)

Lansiranje severnokorejske rakete sa voza, 16. septembra 2021. (Foto: Reuters/KCNA)