Fotografije dana

Žena popunjava svoj glasački listić na izbornom mestu u Sankt Peterburgu. 17. septembar je prvi od tri dana tokom kojih građani Rusije biraju novi parlament, koji po svemu sudeći neće izgledati mnogo drugačije nego sada, kada u njemu dominira stranka Ujedinjena Rusija predsednika Vladimira Putina (Foto: AP/Dmitri Lovetsky)

Talibanski borac gleda u akvarijum u zoološkom vrtu u Kabulu (Foto: AFP/Bulent Kilic)

Pacijent nosi masku sa kiseonikom na intenzivnoj nezi u Opštoj bolnici "Abdulah Nakaš" u Sarajevu. Vlasti su saopštile da se u Bosni i Hercegovini, u kojoj je samo 12 odsto ljudi potpuno vakcinisano protiv Kovida 19, povećava broj slučajeva - više od 900 novih infekcija i 30 smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata (Foto: AP)

Građani Indije nude parčiće torte kartonskoj figuri svog premijera Narendre Modija, slaveći njegov 71. rođendan u Ahmedabadu (Foto: Reuters/Amit Dave)

Indonežanski aktivista iz organizacije ECOTON (Ecological Observation and Wetland Conservation) priprema instalaciju od iskorišćene plastike, koja sadrži i 4.444 flašice, izvađene iz reke u Gresiku, kako bi se podigla svest javnosti u vezi sa plastičnim otpadom u rekama i okeanima (Foto: AFP/Juni Kriswanto)

Ukrajinski vojnik puca na bespilotnu letelicu na frontu u istočnoj Ukrajini, u blizini grada koji je nedavno promenio ime iz Novgorodsk u Njujork, kako se zvao još tokom polovine 19. veka, u oblasti Donjeck (Foto: AFP/Anatolii Stepanov)

Pripadnici počasne garde Vazduhoplovnih snaga SAD (US Air Force) okupljeni rasno jutros ispod elektronske američke zastave na Tajm skveru u Njujorku (Foto: Reuters/Mike Sugar)

Izložba belih zastavica koje predstavljaju Amerikance žrtve Kovida 19, postavljenja na Nacionalnom travnjaku u Vašingtonu, na površini od 8 hektara (Foto: Reuters/Joshua Roberts)

Deca obučena u kostime odlaze sa scene posle ceremonije na kojoj je objavljen slogan za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine (Foto: Reuters/Tingshu Wang)

Radnik nosi jutu da je utovari u brod na ruralnoj pijaci u Munšigondžu u Bangladešu (Foto: AFP/ Munir Uz Zaman)