Golden Stejt preokretom do finala plej-ofa

Klej Tompson sa trofejem namenjenom šampionima Zapadne konferencije posle sinoćnje pobede nad Oklahoma Sitijem

Finale NBA plej-ofa na kraju će ipak biti repriza prošlogodišnjeg.

Zvanični šampioni Golden Stejt Voriorsi uspeli su da eliminišu Oklahoma Siti Tander iako su gubili sa 3-1 u seriji, a preokret su upotpunili sinoćnjim trijumfom u svojoj „Orakl Areni“ u Ouklendu – 96:88.

Serija za titulu, između Voriorsa i Klivlend Kavalirsa, počinje u četvrtak uveče, takođe u severnoj Kaliforniji.

Kari u duelu sa Vestbrukom i Durentom

Najbolji tim u ligaškom delu prvenstva postao je deseti u istoriji NBA lige, koji je uspeo da zaostatak od 3-1 preokrene na 4-3, a kao i tokom čitavog prvenstva, i sinoć su u centru pažnje bili dvostruki MVP Stefan Kari i njegov partner na bekovskoj poziciji – Klej Tompson.

Kari je postigao 36 poena, uz 7 trojki, čime je postavio rekord NBA lige sa 32 trojke ukupno u jednoj seriji na sedam utakmica. Tompson je posle rekordnih 11 trojki u šestoj utakmici, sinoć postigao još 6 i završio sa 21 poenom. On je u celoj seriji postigao čak 29 trojki, i ako je jedna stvar presudila u ovoj seriji onda su to bili šutevi za tri poena – zvanični šampioni ubacili su 38 trojki u poslednje dve utakmice, Oklahoma Siti - samo 10!

Sinoć, najefikasniji u poraženom timu bio je Kevin Durent sa 27 poena, Rasel Vestbruk je ubacio 19, uz 13 asistencija i 7 skokova, dok je Serž Ibaka završio sa 16 poena.