Uragan Sendi stigao do Kube

Projektovana putanja uragana Sendi

Posle prolaska preko Kube, očekuje se da Sendi pređe preko Bahama pre naleta na Floridu, na jugoistoku Sjedinjenih Država.
Američki Nacionalni centar za uragane je saopštio da je uragan Sendi stigao do jugoistočne obale Kube i prerastao u oluju druge kategorije, sa vetrovima do 175 kilometara na sat.

Na Kubi su prvi znaci uragana počeli da se osećaju noćas, kada su ljudi u prestonici Havani potražili skloništa. Nešto ranije, uragan Sendi je protutnjao preko Jamajke, kao oluja prve kategorije sa vetrovima od 130 kilometara na sat, koja je oterala ljude sa ulica u prestonici Kingstonu. Oba međunarodna aerodroma su zatvorena, a brodovi za krstarenje nisu prilazili ostrvu.

Stanovnici Jamajke su upozoreni na opasne poplave i klizišta i čak 51 centimetar kiše. Sendi je juče prešla preko južnog dela Haitija, ostavivši za sobom velike poplave. Posle prolaska preko Kube, očekuje se da Sendi pređe preko Bahama pre naleta na Floridu, na jugoistoku Sjedinjenih Država. Sendi je 18. imenovana oluja u atlantskoj sezoni uragana, koja je počela 1. juna i zvanično se završava 30. novembra.