Iz Izraela evakuisano još 11 državljana Crne Gore

ARHIVA - Aerodrom u Podgorici - povratak crnogorskih državljana iz Izraela posle napada Hamasa (Foto: VOA)

Iz Izraela je u petak evakuisano još 11 državljana Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore (MVP).

Iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da je od njih 11, troje doputovalo komercijalnim letom izraelske avio kompanije iz Tel Aviva u Tivat, a osam državljana je priključeno humanitarnom letu do Skoplja, koji je organizovala Sjeverna Makedonija.

Navedeno je, takođe, da se crnogorskim državljanima pridružila i jedna državljanka Ukrajine, koja ima privremeni boravak u Crnoj Gori. Ministarstvo je za crnogorske državljane, koji su humanitarnim letom doputovali do Skoplja, organizovalo transfer do Podgorice.

Oni su apelovali na državljane Crne Gore da "koriste prilike za evakuaciju koje se ukazuju, jer u situaciji narušene bezbjednosti ne postoji garancija da će se i kojom dinamikom organizovati novi humanitarni letovi".

Your browser doesn’t support HTML5

Dolazak u Crnu Goru putnika evakuisanih iz Izraela


"Krizni tim MVP-a ostaje na raspolaganju za sve, eventualno potrebne, informacije i nastaviće da prati situaciju u saradnji sa nadležnim organima, kao i partnerskim državama, a u cilju mogućeg pridruživanja humanitarnim letovima, kako bi napustili teritoriju Izraela", navedeno je u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Prva grupa crnogorskih državljana i putnici iz još osam zemalja koji su avionom evakuisani iz Izraela, sletjeli su u utorak ujutru na podgorički aerodrom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore tada je saopšteno da je doputovao 101 putnik, među kojima je 50 crnogorskih državljana.

Među putnicima su bili i državljani Albanije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Kosova, Slovenije, Srbije, kao i nekoliko državljana Sjedinjenih Američkih Država i Švedske.