Veličanstven oproštaj od Džona Mekejna

Hor na poslednjem komemorativnom skupu Džonu Mekejnu u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu. 1. sept. 2018. 

Bivši američki predsednici Barak Obama i Džordž Buš predvodili su više hiljada ljudi koji su došli da odaju poslednju poštu preminulom senatoru Džonu Mekejnu u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu. 1. septembar, 2018.

Bivši predsednik Džordž Buš, koji je 2000. pobedio Mekejna na unutarstranačkim izborima republikanaca, pohvalio je Mekejnovu "kombinaciju hrabrosti i pristojnosti", ističući da je prezirao zloupotrebu vlasti. 

BIvši predsednik Bil Klinton, bivša državna sekretarka Hilari Klinton, bivši potpredsednik Dik Čejni sa Lin Čejni prisustvovali su odavanju pošte senatoru Mekejnu u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu. 1. septembar, 2018. 

Mekejnova ćerka Megan se prva obratila prisutnima. "Amerika Džona Mekejna nema potrebe da bude učinjena ponovo velikom zato što je Amerika uvek velika", rekla je Mekejnova ćerka.

Članovi porodice Mekejn na okupu u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu. 1. septembar, 2018.

Sindi Mekejn, udovica senatora Džona Mekejna u pratnji Džona Kelija, šefa kabineta Bele kuće, sekretara za odbranu Džima Matisa i članovima porodice stižu do spomenika Vijetnamskim veteranima u Vašingtonu. 1. septembar, 2018.

Mekejnova porodica jasno je stavila do znanja da ne želi Trampa ni na jednom komemoratovnom skupu u zemlji, koji traju već pet dana, jer je Tramp često kritikovao senatora iz Arizone.

Dok se Amerika oprašta od Džona Mekejna, mediji ukazuju da se ceremonija odavanje počasti republikanskom senatoru pretvorila u svojevrsnu osudu aktuelnog američkog političkog establišmenta na čelu sa Donaldom Trampom, čije je odsustvo na komemoraciji bilo upadljivo.

Sindy Mekejn, sekretar za odbranu Džim Matis i šef kabineta Bele kuće, Džon Keli odlaze pošto su položili venac kod spomenika Vijetnamskim veteranima u Vašingtonu. 1. septembar, 2018. 

Američki mornar Kejleb arington u pratnji Sindi Mekejn, sekretara za odbranu Džima Matisa i šefa kabineta Bele kuće, Džona Kelija koji polažu venac kod spomenika Vijetnamskim veteranima u Vašingtonu. 1. septembar, 2018.

Publika aplaudira Sindi Mekejn i ostalim članovima porodice Mekejn koji polaze ka spomeniku Vijetnamskim veteranima. Vašington,  1. septembar, 2018. 

Kovčeg preminulog senatora Džona Mekejna na polasku sa Kapitola do Nacionalne ketedrale u Vašingtonu. 1. septembar, 2018.

Kovčeg senatora Mekejna prenošen do vozila kod Kapitola pred polazak do Nacionalne katedrale u Vašingtonu. 1. septembar, 2018.