Kakve su mogućnosti klinike u Beloj kući?

Posle 72 sata u vojnoj bolnici Volter Rid, predsednik Donald Tramp vratio se u Belu kuću gde njegovo zdravstveno stanje prati tim lekara.

Nakon što se predsednik Donald Tramp vratio u Belu kuću posle tri dana u vojnoj bolnici, glavni lekar nadležan za njegovo lečenje od Kovida 19 je isti, ali medicinski kapaciteti na raspolaganju - nisu.

Predsednikov lekar je šef medicinskog odeljenja, odnosno klinike u Beloj kući, u kojoj radi oko 30 zdravstvenih profesionalaca i koja može da pruži lekarsku negu u svako doba dana.

U prizemlju Bele kuće, pored "Sobe sa mapama" nalazi se ordinacija za lekarske preglede, dok se u Ajzenahauer zgradi izvršne vlasti, pored zapadnog krila Bele kuće, nalaze druge prostorije klinike. U toj zgradi nalaze se i prostorije velikog broja zaposlenihi iz Bele kuće.

Ne propustite: Tramp se vratio u Belu kuću posle 72 sata u bolnici zbog Kovida 19

Zdravstvenu negu u Beloj kući mogu da dobiju predsednik i članovi njegove uže porodice, potpredsednik, osoblje Bele kuće, i - ako je neophodno - strani državnici.

Oni mogu da dobiju različite zdravstvene usluge rasponu - od rutinskih pregleda i prepisanih lekova protiv glavobolje, do hitnih medicinskih procedura kao što je reanimacija.

U ozbiljnijim slučajevima, medicinsko odeljenje Bele kuće radi na tome da stabilizuje pacijente i što pre ih odvede u bolnicu.

Doktor Šon Konli, lekar predsednika Donalda Trampa razgovara sa repoterima ispred vojne bolnice Volter Rid, 5. oktobra 2020.

Trampov lekar, doktor Šon Konli izrazio je u ponedeljak uverenje da njegov tim "neće propustiti" ništa što bi se dijagnostikovalo u slučaju da je predsednik ostao u vojno-medicinskom centru Volter Rid, koji ima jedinicu za intenzivnu negu, savršenije uređaje za snimanje pacijenata i specijaliste.

“On se vraća u kliniku Bele kuće u kojoj 24 sata dnevno rade vrhunski lekari, bolničarke i asistenti", rekao je Konli novinarima.

Novinar Brajan Fas pokazuje informacije o svom testu na Kovid-19 nakon što se testirao u ambulanti Bele kuće pre konferencije za novinare predsednika Trampa, 9. aprila 2020.

Ambulanta Bele kuće je takođe zadužena za testiranje novinara akreditovanih za rad u Beloj kući.