Tači posetio srpske porodice na Božić

Kosovski premijer, Hašim Tači poželeo zdravlje, sreću i mir svim ljudima koji žive na Kosovu i pozvao raseljene da se vrate u svoje domove.
Pored srpskih zvaničnika iz Beograda, kosovskim Srbima danas je Božić čestitao i premijer Kosova Hašim Tači, koji je posetio dve srpske porodice u selu Vidanje u opštini Klina.

Premijer Kosova Hašim Tači, njegov zamenik Slobodan Petrović i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić obišli su najpre porodicu Ranka Kostića. Uz domaću ljutu čestitali su Božic i poželeli zdravlje, sreću i mir svima na Kosovu.

I pored toga što juče raseljenim Srbima iz Đakovice nije čak omogućeno ni da prisustvuju loženju badnjaka u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u ovom gradu, premijer Kosova Hašim Tači pozvao je sve raseljene da se vrate na Kosovo i kazao da postoje uslovi za to.

“Još jednom danas želim da pošaljem poruku ljudima koji žele da se vrate u svoje kuće i svoja imanja da to i učine. Dakle svim raseljnima stvoreni su uslovi, obezbeđena je sigurnost i Vlada Kosova ispuniće sve svoje zakonske i ustavne obaveze”, kazao je Tači.

Tačijev zamenik Slobodan Petrović rekao je da očekuje da će problemi koji prate Srbe u opštini Klina biti prošlost.

"Želim da verujem da će upravo naša poseta u ovoj godini doneti puno više tolerancije, razumevanja i mira za ove ljude”, kazao je Petrović.

Posle Kostića delegacija Vlade Kosova obišla je u istom selu i porodicu Šarković. Domaćin Milorad nije krio zadovoljstvo posetom premijera Kosova i njegovih saradnika.

“Ovo je jedan veliki znak pažnje i to je dokaz da su premijer i njegovo rukovodstvo, rukovodstvo svih građana Kosova. Ja ne mogu da nađem prigodnu reč da izrazim svoje zadovoljstvo posetom premijera i njegovih saradnika”, kazao je Šarković.

I kod Milorada pored prasećeg i jagnjećeg pečenja nezaobilana je bila i domaća ljuta. A pre ljute božićna čestitka od premijera Tačija na čistom srpskom jeziku.

“Vama i Vašoj porodici želim sve najbolje i srećan Božić”, rekao je Tači nazdravljajući sa domaćinom Miloradom Šarkovićem.