Naoružani napadači oteli automobil kongresmenu nedaleko od Kapitola

  • Asošijeted pres

Do otimice Kueljarovog automobila došlo je ne samo kilometar i po od Kapitola (Foto: AP/Eric Gay)

Američkom kongresmenu Henriju Kueljaru trojica naoružanih napadača otela su automobil u Vašingtonu, ali je on nepovređen, saopštila je kancelarija ovog demokrate iz Teksasa.

Kueljarov šef kabineta Džejkob Hohberg objavio je u ponedeljak uveče izjavu u kojoj navodi:

„Dok je kongresmen Kueljar parkirao vlastiti automobil večeras, trojica naoružanih napadača su mu prišla i ukrala mu vozilo. Srećom, nije povređen i sarađuje sa lokalnim organima za sprovođenje zakona”.

Hohberg je rekao da je policija pronašla Kueljarovo vozilo.

Dnevnik "Vašington post" je objavio da se pljačka dogodila u kvartu koji se zove Nejvi jard u Vašingtonu, udaljenom kilometar i po od američkog Kapitola.

Ne propustite: TV ekipa iz Čikaga opljačkana dok je izveštavala o pljačkama

Krađa automobila u ponedeljak bila je drugi napad na člana Kongresa u glavnom gradu SAD ove godine. U februaru, demokratska predstavnica Endži Krejg iz Minesote napadnuta je u svojoj stambenoj zgradi, zadobila je modrice, ali je izbegla ozbiljne povrede. Šef njenog kabineta rekao je da napad nije bio politički motivisan.

U junu se Kendrid Kalil Hamlin izjasnio krivim u tom slučaju po optužbama za napad na člana Kongresa i napad na službenike koji sprovode zakon. Hamlin je takođe optužen za napad na dva policajca dok su pokušavali da ga uhapse na dan incidenta sa Krejg.