Forografije dana

Festival lampiona u Bangkoku, prestonici Tajlanda.

Snimak brazilske reke Doce zagađene toksičkim materijama pošto je pukla brana ranije ovog meseca. Oštećena brana je zajedničko vlasništvo brazilske kompanije Vale i australijske kompanije BHP Billiton Ltd. Reka se uliva u Atlantski okean. 24. novembar, 2015.

Scena u Tunisu, glavnom gradu Tunisa posle napada sa 10 kilograma vojnog eksploziva na autobus koji je prevozio pripadnike predsedničke garde. U napadu je ubijeno 14 osoba. Napad se dogodio 24.novembra, 2015.

Detalj na grčkom ostrvu Lezbos, do kojeg svakodnevno stiže stotine izbeglica i migranata iz Sirije.

Papa Franjo po sletanju na aerodrom u Najrobiju u Keniji. Ovo je prva posete pape Franje Africi. Tokom svoje afričke turneje papa pored Kenije, došao je u posetu Ugandi i Centralnoafričkoj Republici. Papa nosi poruku za mir i izmirenje Africi, rastrgnutoj ekstremističkim nasiljem.

Hindski hodočasnici tokom Praznika svetlosti u Alahabadu.

Meštani pozivaju helikopter filipinskih oružanih snaga da pomogne u gašenje požara u području Mandalujonga, istočno od prestonice Manile. Oko hiljadu kuća je spaljeno tokom požara, saopštile su lokalne vatgrogasne vlasti. Uzrok požara još nije poznat.

Detalj iz Mandalujonga na Filipinima.

Donald Tramp, republikanski predsednički pretendent doveo je dvojnika na nedavni predizborni skup u Mirtl Biču u državi Južna Karolina. 24. novembar, 2015.

Radnici primaju narudžbine mušterija na rasprodaji komercijalnog džina Amazon u Hemel Hemstida u Britaniji. Rasprodaja koja je u toku održava se tokom sedmice takozvanog "crnog petka". Petak je simbolično nazvan crnim kao znak da prodavci tokom te nedelje zarađuju toliko puno da mogu da pokriju eventualni manjak, koji se u Zapadnom računovodstvu upisuje sa crvenim mastilom.

Zalazak sunca u parku u Torontu, Kanadi.

Pretovarena konjska zaprega u Pešavaru u Pakistanu.

Poplava u Rijadu, prestonici Saudijske Arabije.

Nevolje na autoputu broj 88 u Kaliforniji, zahvaćenoj iznenadnom snežnom olujom. Kalifornija, inače, već četvrtu uzastopnu godinu trpi tešku sušu.

Zalazak sunca posle snežne oluje u Kaliforniji.

Detalj iza scene takmičenja lepotica u Haifi u kojoj učestvuju preživele žrtve Holokausta.