Šestoro uhapšenih u Pakistanu zbog veza sa Šazadom

Pakistanske vlasti uhapsile su šest osoba pod sumnjom da su povezane se Fajsalom Šazadom, američkim državljaninom pakistanskog porekla koji je uhapšen zbog pokušaja da podmetne bombu na Tajms Skver u Njujorku.

Kako je navedeno, jedan od uhapšenih je Salmah Ašraf Kan, suvlasnik “kejtering” kompanije čije se usluge koriste za proslave na visokom nivou u Islamabadu, uključujući i prijeme po ambasadama.

Američka ambasada u Islamabadu u petak je upozorila osoblje američke vlade u Pakistanu da izbegava usluge te kompanije, ukazujući na njene moguće veze sa terorističkim grupama. Tačan razlog za Kanovo hapšenje još nije poznat.

Njegov otac, Rana Ašraf Kan je drugi vlasnik kejtering kompanije. On je novinarima izjavio da njegov sin nema nikakve veze sa bombašem sa Tajms Skvera, ali da je možda upoznao Fajsala Šazada na nekom prijemu.

Ove nedelje, savetnik ameirčkog predsednika za nacionalu bezbednost, general Džejms Džons, i director CIA-e Lion Paneta, sastali su se sa pakistanskim liderima da bi razgovarali o neuspelom napadu na Tajms Skveru 1. maja.