Crveni tepih dodele Oskara 2018.

Sofija Karson prilikom dolaska na svečanost Oskara 2018. Holivud, 03.04.2018. 
 

Oblik vode(Shape of Water),bajkovita romansa između neme devojke i reptilskog stvorenja, bila je favorit večeri sa najviše, ukupno 13 nominacija, od kojih je osvojila četiri, uključujući Oskara za najbolju režiju. Time je Del Toro postao treći meksički reditelj koji je osvojio nagradu u toj kategoriji. Pre njega su bili Alehandro Injaritu i Alfonso Kuaron. Francuski kompozitor Aleksandar Depla osvojio svog drugog Oskara, za muziku u filmu “Oblik vode”. Prvi put bio je nagrađen za muziku u filmu “Grand Budapest hotel”.
Na crvenom tepihu Alison Vilijams nosi haljinu Armanija pred početak dodele Oskara 2018.

Ašli Džad i Mira Sorvino zajedno na crvemnom tepihu, Oskara 2018.
Oskara za najbolju glumicu dobila je Frensis MekDormand, za ulogu u crnoj komediji Martina Mekdonaga “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), dok je nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu u istom filmu dodeljena Semu Rokvelu.

Lupita Nijongo, Vinston Duk i Danaj na crvenom tepihu pred početak Oskara 2018. Oskar za najbolji strani film pripao je čileanskom ostvarenju “A Fantastic Woman”, a za najbolji dokumentarni film statuetu je dobio “Ikarus”, priča o dopingu u sportu autora Brajana Fogela.

Najbolju žensku sporednu ulogu ostvarila je glumica Alison Džejni u filmu “Ja, Tonja” (I, Tonya).Glumac Geri Oldman, neprepoznatljiv iza debelog sloja šminke u ulozi Vinstona Čerčila, osvojio je Oskara za najboljeg glumca u ostvarenju “Najmračniji čas” (Darkest Hour). Kao još jedan od favorita, sa osam nominacija, ovaj film je osvojio tri Oskara. Na crvenom tepihu Alison Džejni pred početak dodele Oskara 2018. u Los Anđelesu. 03.04.18.

Meril Strip pred početak dodele Oskara 2018.
Oskara za najbolji originalni scenario osvojio je Džordan Pil za “BežI” (Get Out) i time postao prvi afroamerički reditelj za koji je dobio tu nagradu.

Meri Dž. Blajdž prilikom dolaska na svečanost dodole Oskara 2018. Reditelj Džejms Ajvori je, u svojoj 89. godini, bio najstariji dobitnik na ovogodišnjoj dodeli. On je osvojio je Oskara za adaptirani scenario za film “Skrivena ljubav” (Call Me By Your Name).

Joe LoCicero i Đina Rodrigez  poziraju na crvenom tepihu pred početak Oskara 2018.

Zoi Dojč na crvenom tepihu pred početak dodele Oskara 2018. 

Emili Blant pred početak svečanosti dodele osakara u sali Dolbi u Los Anđelesu. 03.04.2018.

Margo Robi na crevnom tepihi pred početak Oskara 2018.
Oskar za najbolji strani film pripao je čileanskom ostvarenju “A Fantastic Woman”, a za najbolji dokumentarni film statuetu je dobio “Ikarus”, priča o dopingu u sportu autora Brajana Fogela.