Pojedini antivakseri u Srbiji privođeni na saslušanje

Mediji prenose da je četvoro antivaksera saslušano, pa pušteno na slobodu

Predsednica pokreta "Živim za Srbiju" Jovana Stojković i još nekoliko članova tog pokreta saslušani su u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu zbog iznošenja lažnih tvrdnji o vakcinama i vakcinaciji, piše N1.

RTS prenosi da su ispitane četiri osobe i puštene da se brane sa slobode.

Dvoje službenika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su jutros pretresli stan Jovane Stojković uz sudski nalog, zbog širenja straha i panike. Njen suprug je interakciju sa policijom snimao i uživo prenosio na Fejsbuk stranici.

Ona je nakon toga saslušaja u tužilaštvu i puštena na slobodu.

Grupa ljudi koja se kasnije tokom dana okupila da joj pruži podršku, prošetala je od Pionirskog parka do RTS-a, prenosi Fonet.

Pridružila im se i Stojković koja je rekla da je "sprovedena velika akcija vlasti kojoj se Belivuk šetao, kao i da se nijedna reč koju su govorili nije čula na RTS, da su prikrivali istinu". Ona je optužila medije da šire paniku i zastrašuju jer "svaki dan prenose da ćemo umreti ako se ne vakcinišemo".

Ne propustite: Bojan Trkulja: Društvene mreže šire sumnje u vakcine protiv koronavirusa

Jovana Stojković, koja je inače psihijatar, na zvaničnoj Fejsbuk stranici pokreta "Živim za Srbiju" prenosila je informacije da je pandemija "paravan za uvođenje totalne kontrole sveta" i iznosila sumnje u vakcine i vakcinaciju.

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da su MUP i Tužilaštvo privodiili na saslušanja u skladu sa svojim nadležnostima propisanim zakonom, navodi se u saopštenju ministarstva.

Popović je navela da "svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi".

Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP u borbi protiv svih oblika kriminala, navodi se u saopštenju.