Pronađena olupina indonežanskog aviona?

Član tima za spasavanje i potragu skuplja ostatke indonežanskog aviona

Ekipe za spasavanje i potragu za indonežanskim avionom koji se srušio u more nekoliko minuta posle poletanja iz Džakarte, veruju da su pronašle olupinu aviona.

Vojni komandant Hadi Tjahjanto je rekao da su nadležni "duboko uvereni" da su locirali olupinu aviona niskotarifne kompanije "Lion Air", koji je nestao sa radara nedugo posle poletanja. Kako prenose inodnežanski mediji, pronađen je objekat dužine 22 metra, a ronioci će detaljnije istražiti šta se dogodilo.

Ako pronađu olupinu, nadležni će biti korak bliže tome da pronađu i pokušaju da osposobe snimač iz kokpita i podatke o letu, odnosno "crnu kutiju" koja će pokazati zašto su piloti nedugo posle poletanja tražili da se vrate na aerodrom.

Ronioci tragaju za palim avionom

U ovoj avionskoj nesreći koja se desila u ponedeljak poginulo je svih 189 putnika i članova posade. Ronioci su do sada pronašli ostatke 48 osoba.

Ova nesreća je prva koja se odnosi na Boing 737 MAX 8. Predstavnici kompanije iz SAD su na putu za Indoneziju i razgovaraće sa direktorom kompanije niskotarifne "Lion Air" koja je ranije poručila čak 50 ovakvih aviona.

Direktork kompanije Edvart Sirait je ranije rekao da je avion koji se srušio leteo svega dva meseca i da je imao tehnički problem na prethodnom letu od Balija do Džakarte, ali da je taj problem saniran.

Indonežansko ministarstvo saobraćaja naredilo je inspekciju svih Boinga 737.