Lekar: Donald Tramp više od 24 sata bez simptoma Kovida

Donald Tramp po povratku iz bolnice

Američki predsednik Donald Tramp, koji se leči od Kovida 19, nema simptome poslednja 24 sata i u stabilnom je stanju, objavio je lekar Bele kuće Šon Konli.

Prema njegovoj objavi "Tramp se oseća sjajno i vitalne funkcije, uključujući saturaciju kiseonika i respiraciju, su stabilne i u normalnom okviru". Dodao je da Tramp nema temperaturu četiri dana i da su laboratorijski nalazi u ponedeljak pokazali da ima određen nivo antitela.

Nije precizirao da li je i dalje na lečenju, niti koje lekove prima. Prema Centrima za kontrolu bolesti, potrebno je jedna do tri nedelje da organizam počne da pravi antitela.

Ne propustite: Tramp se vratio u Belu kuću posle 72 sata u bolnici zbog Kovida 19

Sve je veći broj zaposlenih u Beloj kući, članova Republikanske stranke i administracije koji su testirani pozitivno na koronavirus, otkako je predsednik Donald Tramp objavio da su on i njegova supruga Melanija oboleli od kovida 19.

Politički savetnik predsednika Stiven Miler objavio je da je pozitivan na koroanvirus i da je u karantinu. Njegova supruga Kejti Miler, koja radi kao direktor za komunikacije potpredsednika Majka Pensa nije zaražena, kako je saopšteno.

Admiral Čarls Rej, zamenik komandanta Obalske straže pozitivan je na koronavirus, a visoki vojni zvaničnici koji su bili u nedavnom kontaktu sa njim su za sada negativni i u samoizolaciji su. Među njima je i načelnik združenog Generalštaba američkih oružanih snaga Mark Mili.

Ne propustite: Tramp uporedio Kovid 19 sa gripom, vojni lideri u samoizolaciji

Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni u saopštenju je navela da je pozitivna na koronavirus, ali da ne oseća simptome.

Njen zamenik Džejlen Dramon takođe je pozitivan na kovid 19, a isto je kao i Mekeneni, prisustvovao ceremoniji imenovanja nominacije Ejmi Koni Beret za Vrhovni sud, kojoj su prisustvovale desetine ljudi bez maske i bez držanja distance.

Na toj ceremoniji bili su i bivša Trampova savetnica Kelien Konvej i predsednik univerziteta Notr Dam Džon Dženkins i oboje su brzo objavili da su pozitivni na koronaviurs.

Portparolka Bele kuće Kejli Mekeneni

Čed Gilmartin i Kerolajn Livit, oboje u timu za komunikacije Bele kuće, takođe su pozitivni na kovid, prenosi Rojters.

Trampova bliska saradnica koja je u kampanji često putovala sa njim, Houp Hiks, među prvima je objavila da je zaražena koronavirusom, a posle njenog pozitivnog testa, testirali su se i predsednik i prva dama SAD.

Menadžer Trampove kampanje Bil Stepien takođe ima kovid 19 i radi od kuće. Nikolas Luna, pomoćnik predsednika koji je stalno sa njim, testiran je pozitivno na koronavirus.

Ne propustite: Kakve su mogućnosti klinike u Beloj kući?

Šefica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona Mekdenijel, koja je često u kontaktu sa Trampom, proteklog petka je objavila da je pozitivna i da je u karantinu u svojoj kući u Mičigenu.

Senatori Ron Džonson, Tom Tilis i Majk Li takođe su zaraženi. Tilis i Li su članovi senatskog Odbora za pravosuđe i objavljeno je da su pozitivni posle sastanka u Ovalnoj sobi sa sudijom Ejmi Koni Beret 26. septembra.

Bivši guverner Nju Džerzija Kris Kristi objavio je da je u bolnici iz predostrožnosti, pošto je test pokazao da je pozitivan na koronavirus.

.