"Rusija se ne meša i podržava politiku Srbije"

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Mihail Bogdanov tokom susreta sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem (gov.rs)

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov posetio je danas Beograd i u razgovorima sa premijerom i predsednikom Srbije on obećao dalju podršku Rusije zaštiti srpskih nacionalnih interesa.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Bogdanov razgovarao je u petak u Beogradu sa premijerom Srbije Aleksandom Vučićem i tom prilikom on je istakao da se Rusija ne meša u unutrašnje stvari drugih država, ali da svaka nestabilnost na zapadnom Balkanu loše utiče i na međunarodne prilike. Stoga Rusija deli zabrinutost i podržava politiku Srbije, dodao je Bogdanov.

Uz zahvalnost na podršci Moskve, Vučić je upoznao ruskog zvaničnika sa bezbednosnim prilikama i izazovima na zapadnom Balkanu, poput najava formiranja Vojske takozvanog Kosova, suprotno odredbama Briselskog sporazuma.

A u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem Bogdanov je rekao da će Moskva i u narednom periodu pomagati svojim prijateljima, tako da Srbija može apsolutno da računa na njenu podršku prilikom zaštite vitalnih nacionalnih interesa, poručio je Bogdanov.