Policija: Alek Boldvin ispalio hitac iz pištolja rekvizita, usmrtio ženu tokom snimanja

Arhiva - Glumac Alek Boldvin posmatra finalni teniski meč US Opena, 12. septembra 2021. u Njujorku.

Američki glumac Alek Boldvin ispalio je hitac iz pištolja rekvizita, koji je ubio direktorku fotografije i ranio režisera na filmskom setu tokom snimanja u Novom Meksiku, rekli su u četvrtak američki policajci.

Incident se dogodio na snimanju filma "Rust" u jugozapadnoj američkoj državi, gde Boldvin igra glavnu ulogu u vesternu iz 19. veka.

Halina Hačins i Džoel Souza "upucani su kada je Alec Baldvin ispalio hitac iz vatrenog oružja", navodi se u saopštenju šerifa u Santa Feu.

Hačinsova (42) je helikopterom prevezena u bolnicu, ali je preminula od zadobijenih rana, dok je Souza, 48, odvezen kolima Hitne pomoći i nalazi se na lečenju.

Za incident nije podignuta optužnica, o čemu se vodi istraga, a razgovori sa svedocima su u toku.

Portparol produkcije rekao je za Holivud riporter da se "nesreća" dogodila prilikom potezanja pištolja i paljbe ćorcima.

Portparol šerifa rekao je za publikaciju da je režizer u "kritičnom stanju".

Incident se dogodio na ranču Bonanca Krik, proizvodnoj lokaciji u blizini Santa Fea koja je popularna među holivudskim filmskim stvaraocima.

Na filmskim setovima obično važe stroga pravila o upotrebi rekvizita, ali su se dešavale nesreće.

U najpoznatijem incidentu, Brendon Li, sin legende borilačkih veština Brusa Lija, poginuo je tokom snimanja filma "Vrana" nakon što je pogođen iz pištolja koji je trebalo da ispaljuje ćorke.

Boldvin je koproducent filma i glumi Harlanda Rusta, odmetnika čiji je unuk osuđen za ubistvo i koji odlazi u bekstvo sa njim kada je dečak osuđen na vešanje zbog zločina.