Džil Bajden ukrasila Belu kuću za Dan zaljubljenih

  • Asošijeted pres

Ukrasi za Valentinovo na travnjaku Bele kuće, 14. februara 2023, u Vašingtonu.

Otisci šaka dece američkih vojnika utisnuti na papirna srca ukrašavaju travnjak ispred Bele kuće dok prva dama Džil Bajden slavi Dan Svetog Valentina, odnosno praznik zaljubljenih.

Tri velika srca, sa otiscima šaka i porukom pružanja pomoći i podrške drugima na Dan zaljubljenih izložena su na severnom travnjaku, na mestu gde dopisnici iz Bele kuće stoje kada izveštavaju uživo u svojim uključenjima u TV programe.

Otisci šapa predsednikovog psa Komandanta i mačke Vilou ("Vrba") takođe su deo eksponata.

Tema Dana zaljubljenih se nastavlja i unutar Bele kuće, gde je ugao ulaza u istočno krilo ukrašen sa još tri velika srca i velikim odštampanim natpisima "Ljubav". Srca sa otiscima dečjih šaka spojena su i izložena na prozoru za posetioce rezidencije američkog predsesdnika.

Prva dama i deca radili su na projektima "srca" kada je 30. januara posetila vojnike 10. divizije garnizona Fort Dram u državi Njujork, gde postoji i obdanište za decu uzrasta tri do pet godina.

Poseta je bila deo njene inicijative nazvane "Udružene snage", za podršku porodicama vojnika i veterana, i ljudima koji brinu o njima.

Dan zaljubljenih je jedan od omiljenih praznika prve dame. Takođe je ukrasila Belu kuću na Dan zaljubljenih 2021. i 2022. godine.