Zimsko pomeranje kazaljki u SAD, u anketama Amerikanci podeljeni

Nebo iznad Portlanda, Mejn.

Zima je ponovo na pomolu, a kraj letnjeg računanja vremena događa se u nedelju u većem delu Sjedinjenih Država.

Vraćanje kazaljki na standardno počelo je u nedelju u 2 ujutru po lokalnom vremenu. Pomeranje kazaljki časovnika jedan sat omogućiće ljudima sat vremena više spavanja u noći između subote i nedelje. Ubuduće će ranije svitati, ali ranije će se i smrkavati.

Međutim, nedavna anketa pokazuje da većina Amerikanaca želi da ne bude više prebacivanja između letnjeg računanja vremena i standardnog vremena, iako ne postoji konsenzus oko toga koje bi trebalo da se koristi tokom cele godine.

Anketa koju je sproveo Asošietet preso i NORC Centar za istraživanje javnih poslova pokazuje da samo 25 odsto Amerikanaca kaže da više voli da postoji promena u merenju vremena.

Četrdeset tri odsto Amerikanaca kaže da bi voleli da se standardno vreme koristi tokom cele godine. Trideset dva odsto kaže da bi radije da se letnje računanje vremena koristi tokom cele godine.

Havaji, Američka Samoa, Guam, Portoriko, Američka Devičanska Ostrva i veći deo Arizone ne primenjuju letnje računanje vremena. Letnje računanje vremena se vraća u 2 sata ujutru po lokalnom vremenu u nedelju, 13. marta 2022.