Policija: Napadač u Tenesiju ubio jednu osobu, ranio 12, izvršio samoubistvo

  • Asošijeted pres

Pripadnici snaga bezbednosti ispred bakalnice Kroger u kojoj je se ranije tog dana dogodila pucnjava, u Kolirvilu, Tenesi, 23. septembra 2021.

U pucnjavi u prodavnici prehrambenih proizvoda u Tenesiju jedna osoba je poginula, a 12 je povređeno u četvrtak popodne, a napadač je naknadno pronađen mrtav od rane koju je očigledno sam sebi naneo u prodavnici istočno od Memfisa, saopštile su vlasti.

Šef policije u Koliervilu, Dejl Lejn, rekao je da je pucnjava izbila u prodavnici Kroger u njegovom prigradskom naselju, oko 50 kilometara istočno od Memfisa. Rekao je da je ukupno 13 ljudi pogođeno, a 12 ih je prebačeno u bolnice, od kojih su neki sa vrlo teškim povredama.

Pripadnici snaga bezbednosti ispred bakalnice Kroger u kojoj je se ranije tog dana dogodila pucnjava, u Kolirvilu, Tenesi, 23. septembra 2021.

Rekao je da su specijalni policijski SVAT tim i drugi policajci prošli pored prolaza u prodavnici kako bi pronašli ljude koji su tražili zaklon ili su se krili, sklanjajući ih na sigurno.

"Zatekli smo ljude koji se kriju u zamrzivačima, u zaključanim kancelarijama. Oni su radili ono za šta su bili obučeni: trčali, skrivali se, borili se", rekao je načelnik.

Identiteti napadača i žrtava nisu odmah objavljeni.

Ne propustite: U pucnjavi na Floridi četvoro poginulih, među žrtvama majka i beba

Lejn je rekao da je to bio tužan dan za njegovo odeljenje dok je govorio na konferenciji za novinare nakon pucnjave blizu mesta događaja.

"Bio sam uključen u ovo 34 godine i nikada nisam video ništa slično", rekao je novinarima.

On je dodao da su istražitelji radili na rešavanju onoga što se dogodilo, dodajući: "Proći će malo dok ne saznamo šta se dogodilo".