Tramp najavio da će tužiti neke iz Malerove istrage

Predsednik SAD Donald Tramp odgovara na pitanja tokom zajedničke konferencije za novinare sa predsednikom Finske (Foto: Reuters/Leah Millis)

Predsednik SAD Donald Trump izjavio je da će verovatno podneti tužbe protiv nekih ljudi, koji su bili uključeni u istragu toga da li on ili njegova predizborni štab 2016. bili u dosluhu sa Rusijom.

"Verovatno ću pokrenuti mnogo parnica protiv mnogih ljudi, u vezi sa istragom korupcije, a koja ima veze sa izborima 2016. godine", rekao je Trump na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Finske Saulijem Ninistom.

Ne propustite: Maler ponovio u Kongresu da "Tramp nije oslobođen sumnje za opstrukciju pravde"

Trump nije imenovao nikog ponaosob, ali poznato je da ga već dugo frustriraju neke centralne ličnosti u istrazi specijalnog američkog tužioca Roberta Malera, kao što je bivši direktor Federalnog istražnog Biroa (FBI) Džejms Komi. Tramp je otpustio Komija u maju 2017. godine.

U Malerovoj istrazi nije pronađeno dovoljno dokaza da bi se utvrdilo da su Trump i njegov štab bili upleteni u krivičnu zaveru s Rusijom, ali je utvrđeno da je Rusija izvela operaciju hakovanja i propagande kako bi poremetila američke izbore.