Tragedija "Azijana erlajnza"

Eksperti američke Nacionalne uprave za bezbednost transporta istražuju uzrok nesreće "boinga 777" avionske kompanije "Azijana", koji se u subotu srušio na međunarodnom aerodromu u San Francisku. Prema dosadašnjim nalazima, avion  je udario repom pistu Međunarodnog aerodroma u San Francisku i zapalio se, Poginule su dve 16.- godišnje kineske učenice, koje su krenule na školsku razmenu u SAD.

Untrašnjost srušenog aviona kompanije "Azijane" na liniji 214, koji je poleteo u Seulu da bi se srušio prilikom sletanja u San Francisko. 

Preživeli putnik srušenog "boinga 777",  "Azijana elrlajnza"

Učenici srednje škole Đijanšan u kineskom gradu Šuđou, zapalili su sveće uz sećanje na svoje dve drugarica Zang Menjuan i Van Linđije, koje su stradale u avionskoj nesreći na aerodromu u San Francisku. Menjuan i Linđije su učestvovale u američko-kineskom programu za razmenu učenika. 8. juli, 2013.

Avion sleće na aerodrom u San Franciskum, pored srušenog "boinga 777", kompanije "Azijana erlajnz."

Američki ekspreti na licu mesta avionske nesreće na aerodromu u San Francisku.

Inženjer američke Uprave za bezbednost transporta ispituje ostatke repa putničkog aviona "Azijana erlajnza", koji se srušio na međunarodnom aerodromou u San Francisku. 7. juli, 2013.

Avion "Azijana erlajnza" posle evakuacije putnika na međunarodnom aerodromu u San Francisku, 6. jula, 2013.

Mesto udesa na aerodromu San Francisko, 6. jula, 2013.