Uhapšen napadač iz restorana u Tenesiju

Hapšenje Trevisa Rejnkinga u Nešvilu

Osumnjičeni za ubistvo četvoro ljudi u restoranu brze hrane "Waffle House" blizu Nešvila Trevis Rejnking uhapšen je posle jednodnevne policijske potere.

29-godišnji Rejnking je osumnjičen da je otvorio vatru u restoranu, u noći između subote i nedelje. Veruje se da se od tada krio u obližnjoj šumi koja je u blizini restorana i njegovog stana.

Napadač, naoružan automatskom puškom AR-15 ušao je u restoran, otvorio vatru i ubio četvoro, a ranio četvoro ljudi.

Trevisu Rejnkingu se suprotstavio 29-godišnji Džejms Šo, jedan od gostiju restorana. Iako nije bio naoružan, Šo je uspeo da otme pušku Rejkingu koji je potom pobegao.

Your browser doesn’t support HTML5

Čovek koji je razoružao napadača u Tenesiju

Policija je saopštila da je motiv ubistava i dalje nepoznat i da nije jasno zbog čega je ubica ušao baš u restoran "Waffle House".

Policija u Rejnkingovom rodnom gradu u državi Ilinois objavila je izveštaje u kojima se navodi da je Rejnking u prethodnih nekoliko godina imao susrete sa policijom - zbog toga što je uobrazio da ga razni ljudi, uključujći i Teljor Svift, prate.

Ubistva u Tenesiju poslednja su u nizu masovnih ubistava u Americi u kojima je ubica koristio automatsku pušku AR-15. Debata o oružju u SAD pojačana je nakon pucnjave u školi u Parklendu na Floridi, kada je ubijeno 17 osoba.