Lokalni šerif: Verujem da smo sprečili još jedan napad na Trampa

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na predizbornom skupu u Preskot dolini, Arizona, 13. oktobra 2024

Jedan muškarac uhapšen je na bezbednosnom kontrolnom punktu blizu mesta gde se održavao miting republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa u Kaliforniji i suočava se sa optužbama za oružje nakon što je kod njega pronađeno dva pištolja i velika količina municije, saopštili su nadležni.

Šerif okruga Riversajd Čad Bjanko rekao je da veruje da je policija sprečila još jedan pokušaj ubistva, iako je dodao da je to i dalje na nivou spekulacije.

"Ono što znamo je da je muškarac kod sebe imao više pasoša sa različitim imenima, neregistrovano vozilo sa lažnim tablicama i oružje napunjeno municijom. Iskreno verujem da smo sprečili još jedan pokušaj ubistva", rekao je Bjanko.

Šerifova kancelarija je saopštila da je uhapšeni čovek, identifikovan kao Vem Miler star 49 godina, optužen za posedovanje napunjenog vatrenog oružja i velike količine municije. U saopštenju se navodi i da Miler nije pružao otpor pri hapšenju.

„Incident nije uticao na bezbednost bivšeg predsednika Trampa ili učesnika događaja“, navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Your browser doesn’t support HTML5

Atentat na Trampa: Kakvi su bezbednosni propusti napravljeni na mitingu?

Tramp je za dlaku preživeo atentat u julu, kada ga je metak pogodio u uho tokom predizbornog mitinga u Batleru u Pensilvaniji.

U septembru je još jedan čovek optužen za pokušaj napada na Trampa nakon što su agenti Tajne službe otkrili da se krije sa puškom u blizini Trampovog golf terena u Palm Biču. On se izjasnio da nije kriv.

Trampov skup u subotu održan je u Koačeli, poznatoj po muzičkom festivalu.

Dokumenta iz zatvora pokazuju da je Miler u subotu pušten uz kauciju od 5.000 dolara. Za sada nije dostupan za komentar.