I UNDP okrenuo leđa Šarapovoj

Razvojni Program Ujedinjenih nacija (UNDP) objavio je da je odlučio da suspenduje Šarapovu, koja je bila njihov ambasador dobre volje, sve dok se ne bude znao ishod istrage u njenom slučaju...

Ujedinjene nacije su saopštile da prekidaju saradnju sa ruskom teniserkom Marijom Šarapovom, koja je prošle nedelje priznala da je koristila zabranjenu supstancu meldonijum, poznatu i kao Mildronat.

Razvojni Program Ujedinjenih nacija (UNDP) objavio je da je odlučio da suspenduje Šarapovu, koja je bila njihov ambasador dobre volje, sve dok se ne bude znao ishod istrage u njenom slučaju.

"UNDP je zahvalan Šarapovoj na podršci našem radu, posebno u vezi sa oporavkom od nuklearne katastrofe u Černobilu", navodi se u saopštenju.

Šarapova je prošle nedelje saopštila da je na Austrelijen Openu bila pozitivna na meldonijum, koji je od 1. januara dodat na listu Svetske antidoping agencije (WADA), navodeći da je lek uzimala u poslednjih deset godina, zbog zdravstvenih problema.

Ruskinja nije rekla koliko dugo je uzimala lek, ali lekari navode da uobičajen ciklus može da traje do šest nedelja, ali i da se lek može uzimati dva do tri puta godišnje.

Od kako je saopštila da je pala na testu, nekoliko velikih kompanija su ili supendovali ili prekinuli saradnju sa Šarapovom, dok je proizvođač reketa "Head" ostao uz nju.