Kastro izbegao smrtnu kaznu

Arijel Kastro priznao krivicu za otmicu tri žene kako bi izbegao smrtnu kaznu

Amerikanac Arijel Kastro, koji je optužen da je oteo tri žene, držao ih u svojoj kući i zlostavljao, priznao krivicu i pristao na doživotnu zatvorsku kaznu plus hijadu godina.
Amerikanac iz Klivlenda, u saveznoj državi Ohajo, optužen da je u svojoj kući deset godina držao zatočene tri žene, priznao je krivicu, čime je ujedno pristao na doživotnu kaznu zatvora plus 1.000 godina, ali je tužilaštvo u zamenu za to priznanje odustalo od smrtne kazne.

Nekadašnji vozač školskog autobusa Arijel Kastro pojavio se pred sudom u Klivlendu u narandžastoj zatvorskoj uniformi i sa bradom, a zatim priznao krivicu po svih 937 tačaka optužnice, među kojima su stotine navoda da je oteo, maltretirao i silovao žene, dok jedan od njih nije pobegla početkom maja, posle čega je policija oslobodila preostale dve.

Jedan od tri žene rodila je dovojčicu dok se nalazila u zatočeništvu, dok je druga imala pobačaj pošto ju je 53-godišnji Kastro pretukao dok je bila trudna.

Kastro je odgovorio na brojna pitanja sudije i između ostalog rekao da je znao šta ga čeka kada je uhapšen.

Nijedna od tri žene otete između 2002. i 2004 - Amanda Beri, Đina DeHesus i Mišel Najt nisu prisustvovale saslušanju. One su nedavno objavile video snimak u kome se zahvaljuju građanima Klivlenda na podršci. Sudija je najavio da će formalna presuda Kastru biti izrečena sledeće nedelje.