Novo nevreme na istoku SAD

Snežni pokrivač u Point Plezentu, u Nju Džerziju, koji je pretrpeo veliku štetu tokom oluje Sendi

Nevreme je zagorčalo život stanovnika nekih delova severoistočnih Sjedinjenih Država, koji se još nisu oporavili od posledica superoluje Sendi
Iako manje snage nego Sendi, oluja koja je dobila naziv „istočni severac“, donela je ledenu kiši i jak vetar snage 97 kilometara na sat u priobalnim delovima i debeo sloj vlažnog snega dublje u kopnu. U gradu Njujorku i državi Nju Džerzi, kao i severnije u Konektikatu, sloj snega je dostigao 17 centimetara.

Kompanije za distribuciju električne energije u državi Njujork i Nju Džerzi, saopštile su da je 650 hiljada potrošača ostalo bez struje, među kojima su i mnogi kojima je snabdevanje posle uragana Sendi bilo tek obnovljeno. Novo nevreme je poremetilo i prigradski železnički saobraćaj u okolini Nujorka, a veliki broj letova je otkazan.

Posle dva velika nevremena koja su pogodila njegovu državu u protekle dve nedelje, guverner Nju Džerzija Kris Kristi je juče u šali rekao da sada još samo čeka „na skakavce i kugu“. Meteorolozi predviđaju da će kraj nedelje ipak biti sunčan i mnogo topliji i da će temperatura u Njujorku u nedelju dostići 16 stepeni Celzijusa.