Vesni Medenici pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svjedoke

ARHIVA: Vesna Medenica, bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore (Foto: Vrhovni sud Crne Gore)

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici određen je u srijedu veče pritvor do 30 dana “zbog mogućeg uticaja na svjedoke“, kazao je za Glas Amerike njen branilac Zdravko Begović.

“Upravo sam primio rješenje o određivanju pritvora. Određen je pritvor zbog pritvorskog osnova opasnost da će uticati na svjedoke”, rekao je Begović .

On je, takođe, kazao da će kao branilac Vesne Medenice “izjaviti žalbu na rješenje o pritvoru” i naveo da će “o žalbi odlučivati Krivično vijeće Višeg suda”.

Da li će bivša predsjednica Vrhvnog suda tokom pritvora biti u Kliničkom centru Crne Gore, gdje se tenutno nalazi, zavisiće kako nam je objasnio Begović, od njenog zdravstvenog stanja i mišljenja ljekara.

Your browser doesn’t support HTML5

Uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore

Odluku o pritoru donijela sudija za istragu Suzana Mugoša koja je Medenicu saslušala u Višem sudu, nakon čega je vraćena u Klinički centar.

Bivša dugogodišnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore privedena je kasno u nedelju na podgoričkom aerodromu, u okviru tužilačke istrage o transkriptima razgovora njenog sina i nekadašnjeg tjelohranitelja, u kojima je ugovaran šverc droge iz Kolumbije i krijumčarenje cigareta.

Nakon privođenja joj je pozlilo, pa je primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici. Od tada je na bolničkom liječenju.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Medenicu da je počinila dva krivična djela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.