Vučić: Ne interesuju nas sukobi, već da branimo zemlju

Vojna vežba Munjeviti udar 2021, foto Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vojnoj vežbi "Munjeviti udar 2021", na poligonu Pešter, i ocenio da Srbija nije zainteresovana za sukobe, već da se odbrani.

Vučić je najavio i da će vojska morati da se pojača bespilotnim letelicama i da će njena snaga biti "drastično uvećana" u narednih devet meseci, prenosi Fonet.

"Ne intersuju nas sukobi, ratovi, već da imamo snagu da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa lepše i časnije od toga", rekao je Vučić i zahvalio i komandantu KFOR-a što je prisustvovao vežbi.

Posebnu zahvalnost Vučić je uputio veteranima bitke na Košarama 1999, kojih je na poligon na Pešteru došlo 240, a među njima i sedmorica iz Crne Gore.

Na vežbi je učestvovalo skoro 2.400 pripadnika Vojske, sa ukupno 282 angažovana sredstva, a prikazano je sadejstvo združenih snaga u ojačanoj taktičkoj grupi protiv neprijatelja koji je zauzeo deo teritorije.

Vežbi su prisustvovali i predstavnici državnog i vojnog vrha Srbije, predsedavajući predsedništva BIH Milorad Dodik, strani vojni atašei, kao i predstavnici verskih zajednica.

Predsednik Srbije je najavio da će u ponedeljak u Kragujevcu biti održan prikaz naoružanja, a u Kruševcu će biti održana sednica Vlade povodom 650 godina od osnivanja tog grada.

Vučić je najavio da će "sutra ili prekosutra" razgovarati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.