Linkovi

Održan novi protest Demokrata u Podgorici


Protest Demokratske Crne Gore u Podgorici, 23. februara 2023.
Protest Demokratske Crne Gore u Podgorici, 23. februara 2023.

Više stotina pristalica Demokratske Crne Gore u srijedu se okupilo u blizini Sabornog hrama Hristovog vakrsenja u Podgorici, odakle su još jednom poručili da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje, aludirajući na najave formiranja manjinske Vlade uz podršku Demokratska partija socijalista predsjednika Mila Đukanovića.

Lider Demokrata Aleksa Bečić rekao je okupljenima da su građani i večeras, uprkos lošem vremenu, pokazali da su slobodni ljudi, a kako je rekao, slobodni ljudi su hrabri ljudi.

"Hrabri ste koliko ste slobodni. Neslobodan čovjek je sluga, varalica, izdajnik, mešetar i kukavica", rekao je Bečić.

Prema njegovoj ocjeni, portparol DPS-a rekao istinu kada je izjavio da će se DPS sve pitati ako bude manjinske vlade.

"Ta vlada bi bila u kabinetu predsjednika DPS-a koji bi kao na džojstiku određivao šta da se usvoji, a šta ne... Ovaj narod hoće ekonomsku slobodu, veće plate, dječje dodatke".

Lideri Demokrata smatraju da su “svi izgledi“ da će Demokratska partija socijalista i Građanski pokret URA u petak predložiti kandidata za predsjednika Skupštine.

Novi protest Demokrata u Podgorici
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00

Šef kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović rekao je da je ustala Crna Gora kako bi odbranila 30. avgust, kada su građani na izborima rekli "ne tajkunima, ne kriminalcima i ne uzurpatorima".

“Htjeli su u februaru da biraju 43. izdajničku Vladu Crne Gore, rekli smo Ne, dosta je. Niko nema pravo da korača unazad, izborna pobjeda se brani novim pobjedama", rekao je Bogdanović.

Bogdanović je rekao da se grdno vara onaj ko misli da može ugušiti pobjedu ostvarena 30. avgusta 2020.

“Onaj ko misli da to može da uguši grdno se vara. Zato je ustala cijela Crna Gora", poručio je.

Nakon obraćanja lidera Demokrata, okupljeni gradjani krenuli su u protestnu šetnju, noseći crnogorske državne zastave, “trobojke” i zastave EU, kao i transparente “Dao sam besu DPS-u", "Spajam dvije struje DPS i URE" i "Veliki vezir, manjinska Vlada".

XS
SM
MD
LG