Linkovi

Marinika Tepić se oseća dobro, počela sa minimalnim unosom hrane


Marinika Tepić zajedno sa opozicionom kolegama Miroslavom Aleksićem (levo) i Radomirom Lazovićem (desno), na opozicionom skupu u Beogradu 30. decembra (Foto: Andrej ISAKOVIC / AFP)
Marinika Tepić zajedno sa opozicionom kolegama Miroslavom Aleksićem (levo) i Radomirom Lazovićem (desno), na opozicionom skupu u Beogradu 30. decembra (Foto: Andrej ISAKOVIC / AFP)

Marinika Tepić, nositeljka opozicione liste "Srbija protiv nasilja" oseća se dobro posle 12 dana štrajka glađu i počela je sa unošenjem minimalnih količina hrane, potvrdio je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

"Analize krvi su u skladu sa činjenicom da nije unosila hranu 12 dana. Prima infuziju i počela je sa unošenjem minimalnih količina hrane - jedna kašika supe na sat vremena", rekao je Đilas za agenciju Fonet.

Tepić o štrajku glađu: Apel međunarodnoj zajednici, institucije u Srbiji su "poništene"
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:02 0:00


Tepić je štrajk glađu počela dan posle izbora, 18. decembra, nakon što je njena koalicija "Srbija protiv nasilja" optužila vladajuću Srpsku naprednu stranku za krađu glasova na republičkim i beogradskim izborima, što vlast negira.

Međunarodne i domaće posmatračke misije uočile su niz nepravilnosti na izborima o čemu su objavili izveštaje u danima posle glasanja.

Tepić se u subotu, 30. decembra, kratko obratila građanima na protestu inicijative ProGlas posle čega je odvedena u bolnicu.

Marinika Tepić je štrajkovala u zgradi Skupštine Srbije gde je sedište Republičke izborne komisije.

U razgovoru za Glas Amerike 26. decembra rekla je da je u štraj glađu stupila da bi podstakla reakciju međunarodne zajednica na postizborna dešavanja u Srbiji.

„Ja sam odlučila da ovo uradim baš zato što ne verujem u domaće institucije, jer su one saučesnici u epskoj krađi Aleksandra Vučića. Jedino na ovaj način mogu da alarmiram međunarodnu zajednicu kojoj težimo, naročito Evropsku uniju, Zapad, da se sačini međunarodna komisija da bi se izvršila revizija izbora koji se moraju poništiti. I da idemo na nove izbore sa novim uslovima, odnosno sa uslovima zapisanim u zakonu", rekla je tada Tepić.

XS
SM
MD
LG