Linkovi

Projekcija raspodele poslaničkih mandata u Skupštini Srbije, izvor Republička izborna komisija
Projekcija raspodele poslaničkih mandata u Skupštini Srbije, izvor Republička izborna komisija

Izbori u Srbiji: RIK i CeSID izneli projekcije raspodele mandata u Skupštini Srbije

Građani Srbije glasali su na redovnim predsedničkim, vanrednim parlamentarnim, i redovnim izborima za odbornike u Skupštini Beograda i još 13 gradova i opština. Predsednik Aleksandar Vučić osvojio je drugi mandat u prvom krugu, a njegova Srpska napredna stranka najviše mandata u Skupštini Srbije.

Glasao Aleksandar Šapić

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Aleksandar Šapić glasao je u 07:45 časova na biračkom mestu 119 u opštini Novi Beograd.

Šapić je glasao u osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi.

Glasala Ana Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić glasala je danas, nešto pre 8.00, u Školi za dizajn na Dedinju.

Brnabić je glasala na biračkom mestu broj 34.

RIK: Otvorena sva biračka mesta osim jednog

Sva biračka mesta u Srbiji, osim jednog u Novom Pazaru, otvorena su danas u 7.00, izjavio je jutros predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević.

On je rekao da biračko mesto 77 u Novom Pazaru nije otvoreno zbog toga što je došlo do tuče, a policija je odmah intervenisala. "Danas je u Srbiji praznik demokratije", poručio je Dimitrijević na prvoj konferenciji za novinare RIK.

Priprema biračkog mesta u Beogradu, 3. aprila 2022.
Priprema biračkog mesta u Beogradu, 3. aprila 2022.

On je ukazao da na izborima pravo glasa ima 6.502.307 birača na 8.267 biračkih mesta, od kojih su 29 u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, 77 u inostranstvu u 34 države, dok građani Srbije sa Kosova i Metohije mogu glasati na 46 biračkih mesta u Bujanovcu, Kuršumliji, Raški i Tutinu.

Naredna konferencija za novinare RIK biće održana u 10 časova, a presek izlaznosti koji se radi u 10.00 biće saopšten u 11 sati.

Glasao Dobrica Veselinović​

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Moramo Dobrica Veselinović glasao je jutros na biračkom mestu broj 8, u vrtiću “Zeka” na Novom Beogradu. Veselinović je na glasanje došao sa suprugom i ćerkom.

Učitajte još

XS
SM
MD
LG