Linkovi

Prvi intervju Kamale Haris večeras na CNN-u


Kamala Haris u kampanji u Džordžiji, 29. avgust 2024. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
Kamala Haris u kampanji u Džordžiji, 29. avgust 2024. (AP Photo/Jacquelyn Martin)

Potpredsednica SAD Kamala Haris u četvrtak će dati svoj prvi televizijski intervju, u svojstvu predsedničke kandidatkinje Demokratske stranke, televiziji CNN.

Haris je do sada davala kratke izjave i odgovarala na novinarska pitanja na događajima, ali otkako je kandidatkinja za predsednika, nije dala duži intervju.

Pridružiće joj se kandidat za potpredsednika demokrata i guverner Minesote, Tim Volz, a razgovor će voditi novinarka CNN-a Dana Beš, koja je bila i jedna od moderatora predsedničke debate u junu.

Intervju će se raditi u Savani, Džordžiji, gde su Haris i Volz trenutno u kampanji, a emitovaće se u četvrak u 9 uveče po istočno-američkom vremenu. CNN će prethodno objaviti neke isečke iz intervjua.

To što Haris nije bila do sada dostupna za intervjue je jedan od ključnih aduta koje republikanci koriste za napad na nju.

Intervju za CNN će možda biti prilika da odgovori na kritike da je nespremna za nekontrolisano ili nepripremljeno okruženje.

Ali, nosi i rizik, u trenutku kada njen tim pokušava da iskoristi pozitivan trenutak nastao posle povlačenja aktuelnog predsednika Džoa Bajdena sa mesta predsedničkog kandidata, i Demokratske nacionalne konvencije.

Tim Haris-Volz je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji, influenserima sa društvenih mreža dao veći pristup zvaničnicima, nego što su ga imali novinari tradicionalnih medija.

Prošle nedelje, Haris je dala intervju za TikTok nalog Track Star Show koji ima više od 380.000 pratilaca, i govorila o ljubavi prema muzici Stivija Vondera i Majlsa Dejvisa.

Snimak iz kampanje gde Kamala Haris i Tim Volz pričaju o tome ko sluša kakvu muziku, kakve takose vole i koje socijalne programe podržavaju, pogledalo je više od 1,8 milona ljudi na Jutjubu.

Tokom svog potpredsedničkog mandata, Kamala Haris je davala intervjue medijima, mnogo češće od Bajdena.

Trampova kampanja je brojala koliko je dana Haris provela kao kandidatkinja, a da nije dala intervju.

Na vest o njenom pojavljivanju na CNN-u, iz kampanje republikanskog kandidata je saopšteno da "nije kompetentna da bude intervjuisana sama" i da zato radi intevju sa Volzom.

Tramp je do sada držao konfenrecije za novinare i davao intervjue, u kojima je uglavnom kritikovao dosadašnju poltiku Bajdenove administracije i manje govorio o svojim politikama.

XS
SM
MD
LG