Linkovi

Princeza Kejt završila hemoterapiju i polako se vraća obavezama


Kejt Midlton na dodeli trofeja na Vimbldonu, jul 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Kejt Midlton na dodeli trofeja na Vimbldonu, jul 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Princeza od Velsa, Kejt, objavila je da je završila sa hemoterapijom i da će u narednim mesecima preuzeti neke od svojih dužnosti.

Kejt Midlton, koja ima 42 godine, bi do kraja godine trebalo da učestvuje na pojedinim javnim događajima. U martu je objavila da se leči od raka.

Princeza je od tada govorila o tome da je imala i dobre i loše dane dok je prolazila kroz proces lečenja. Poslednji put se u javnosti pojavila na finalu Vimbldona u julu i dobila je veliki aplauz tada.

"Kao što znate, život može u sekundi da se promeni i moramo da nađemo načim da prebrodimo oluju i savladamo nepoznat put", rekla je u video snimku koji je napravljen u šumi, i u kojem su prikazani i ostali članovi kraljevske porodice.

"Lečenje od raka je kompleksno, zastrašujuće i nepredvidivo za sve, posebno za vaše najbliže. Takođe vas suočava sa slabostima na način na koji niste mogli ni da zamislite, i time dobijate novi pogled na sve", rekla je tada Kejt Midlton.

Ona je u martu objavila da je obolela od raka, pošto je početkom godine prošla operaciju stomaka iz tada nepoznatih razloga.

Detalji o njenoj bolesti nikada nisu objavljeni.

XS
SM
MD
LG