Linkovi

Ko sve u Holivudu podržava Kamalu Haris?


Kardi B, Vajola Dejvis i Džejmi Li Kertis (Foto: AP)
Kardi B, Vajola Dejvis i Džejmi Li Kertis (Foto: AP)

Holivudski „Dembargo“ na političke donacije je okončan, pošto su ključni prikupljači sredstava i poznate ličnosti, od reperke Kardi Bi do oskarovke Džejmi Li Kertis i TV producentkinje Šonde Rajms, podržale Kamalu Haris za demokratsku kandidatkinju za predsednicu SAD.

Olakšanje i uzbuđenje proširili su se Los Anđelesom, svetskom prestonicom filma i televizije, koji je ujedno i važan izvor kada se radi o prikupljanju sredstava za kampanju demokrata, posle odluke predsednika Džoa Bajdena da u nedelju okonča svoju kampanju za reizbor.

Kreatorka "Uvoda u anatomiju i "Skandala" Šonda Rajms objavila je fotografiju sa Kamalom Haris i ponudila podršku.

"Bila sam uz nju 2016. kada se kandidovala za Senat, bila sam uz nje kada se kandidovala kao potpredsednica i danas sam uz nju", napisala je Rajms na Instagramu.

Producent "Izgubljenih" Dejmon Lindelof rekao je da je vreme da se obustavi ono što je nazvao "Dembargo", poziv holivudskim zvezdama da prestanu da doniraju novac demokratama posle Bajdenovog katastrofalnog nastupa u debati.

Lindelof je na Instagramu, rekao da je osetio „duboko olakšanje, zahvalnost, a zatim prvi put, istinsko uzbuđenje zbog predstojećih izbora“ posle Bajdenovog povlačenja.

"Dovoljno je reći, Dembargo je okončan. I sad IDEMOOO!" dodao je Lindelof.

Holivud se često opisuje kao bankomat za demokrate. U akciji prikupljanja sredstava u junu koju su organizovali glumci Džordž Kluni i Džulija Roberts prikupljeno je više od 30 miliona dolara u, kako je Bajdenova kampanja saopštila, najvećem prikupljanju sredstava demokrata u istoriji.

Međutim, posle Bajdenovog nastupa na predsedničkoj debati 27. juna protiv republikanskog kandidata Donalda Trampa, Kluni i drugi su javno pozvali predsednika da prekine kampanju. Predstavnik Klunija u ponedeljak nije odgovorio na zahtev za komentar.

Lindelof nije podržao određenog demokratskog kandidata, ali su drugi u Holivudu stali iza Haris.

"Svi smo za Kamalu Haris! Počeli smo da radimo u njeno ime onog trenutka kada je to objavila", rekao je Endi Span, prikupljač sredstava u Holivudu za demokrate.

Diznijeva naslednica Abigejl Dizni, koja je pozvala Bajdena da odustane, rekla je za CNBC da nastavlja da daje donacije demokratama i da misli da je Haris odlična kandidatkinja.

„Uz nju sam“, napisao je glumac Bredli Vitford, koji je igrao izmišljenog stafera Bele kuće u TV seriji „Zapadno krilo“, napisao je na društvenoj mreži Eks, pored slike sa rukom Kamalom.

Džejmi Li Kertis, koja je nedavno dobila Oskara za film "Sve svuda odjednom", rekla je da podržava Bajdenovu odluku da podrži Haris.

Pevačica Barbra Strejsend rekla je da će Haris „nastaviti rad Džoa Bajdena i da će biti odlična predsednica“.

Šeri Bebič Džefi, politička analitičarka i voditeljka podkasta „Inside Golden State Politics“, rekla je da očekuje da će Haris dobiti snažnu finansijsku podršku Holivuda. Jedan od razloga je taj što je njen suprug, bivši advokat za zabavu Dag Emhof, „veoma voljen i poštovan“ u industriji.

Glumica Vajola Dejvis citirala je na Instagramu uvodni govor liderke za građanska prava crnaca i demokratske političarke Barbare Džordan iz 1977. na Harvardu.

„Ljudi žele nešto najobičnije. Oni žele da Amerika bude dobra kao što i obećava“, napisala je Dejvis pored slike na kojoj Bajden i Harris šetaju zajedno i smeju se. "Uz nju sam!" Dejvis je dodala emodži crne pesnice i plava srca.

Crnkinje su ključni deo najodanijih pristalica Kamale Haris, poznatih pod zajedničkim imenom Kej-hajv, rekla je Džefi.

„Crnkinje su trenutno najlojalnije demokratsko biračko telo, a žene su trenutno vrlo motivisane", dodala je ona.

Reperka Kardi Bi je napomenula da je pozvala da se Haris kandiduje odmah posle Bajdenovog debakla u debati.

"AHAHAHAHA, to je to, već sam vam svima rekla da Kamala treba da bude kandidatkinja“, napisala je muzičarka na platformi Eks.

Tina Nouls, majka superzvezde pevačice Bijonse, uzbuđena je što se Haris kandiduje i smatra je "novom, mladom i oštrom".

„Tražili ste to i naš predsednik Bajden je učinio ono što je najbolje za zemlju! Ostavljajući lični ego, moć i slavu po strani“, napisala je Nouls na Instagramu objavljujući svoju fotografiju sa Haris.

Kamala Haris je tokom prve zvanične posete predizbornom štabu u ponedeljak uveče, izašla uz pesmu Bijonse „Freedom“. Izvor blizak Haris rekao je za CNN da je njen tim dobio odobrenje od predstavnika Bijonse da koristi tu pesmu tokom svoje predsedničke kampanje.

Bijonse je poznata po strogim autorskim pravima na svoju muziku, ali brzo je odobrila kampanji Kamale Haris kada su tražili dozvolu da koriste pesmu, dodao je izvor.

Iako Bijonse nije zvanično podržala Haris, dozvola da koristi „Freedom“ kao pesmu u kampanji deluje kao da Kamala ima podršku superzvezde, navodi CNN.

Ni kampanja Kamale Haris, niti predstavnik Bijonse nisu odgovorili na zahteve CNN-a za komentar.

XS
SM
MD
LG